Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verwarming-info.be Info & advies over de verschillende soorten verwarming.
header image
Verwarming-info.be

Gelijkmatige warmteverdeling draagt bij tot het comfort

Vloerverwarming is de ideale verwarming voor mensen die last hebben van allergieën of ademhalingsmoeilijkheden. Dankzij de continu warmte afgifte zonder het gebruik van ventilators zal er veel minder stof in de lucht circuleren. Ook kleine kinderen spelen meestal op de grond, vloerverwarming is ook voor hen de ideale oplossing. Ook de latere verkoopwaarde van uw woning gaat hierdoor naar boven aangezien vloerverwarming steeds meer op het verlanglijstje van toekomstige eigenaars staat.

Vloerverwarming heeft als grootste voordeel dat men een lager verbruik van energie heeft. Dit komt doordat de warmte gelijkmatig vanaf de vloer opstijgt, in tegenstelling tot bij andere systemen waarbij de warmte lokaal vrijkomt. Dankzij deze gelijkmatige verdeling van warmte kan men de thermostaat tussen 2 en 4 graden koeler zetten dan normaal. Dit kan een besparing van wel 30% in de verbruikskosten opleveren.

Het is alleen op echt koude dagen, wanneer de verwarming regelmatig aanslaat, dat de vloer het gevoel heeft om warm te zijn. Voor de rest geeft de vloer zijn warmte op een subtiele manier af, zonder dat men het gevoel heeft dat de vloer echt warm is.

Vloerverwarming kan uw energie verbruik sterk terugdringen zonder dat u moet inboeten aan comfort. Een vloer afgewerkt met tegels, marmer of flagstones garandeert de beste warmteverdeling en het meeste comfort. Houten vloeren kunnen best niet dikker zijn dan 20 tot 25mm en de vochtigheid in het hout mag niet meer dan 10% bedragen. Als er zich een hoger percentage vocht in het hout bevindt loopt u het risico dat het hout te snel gaat uitdrogen van zodra de vloerverwarming aanstaat. Daardoor neemt het risico op kromtrekken of splijten van het hout toe.

Aan de hand van het gekozen afwerkingsmateriaal voor de vloer zal bepaald worden welk type van vloerverwarming gebruikt kan worden. Zo zal men voor vloeren die afgewerkt worden met tegels een andere soort van vloerverwarming nodig hebben dan voor vloeren die afgewerkt worden met parket. Ook de werkwijze voor de plaatsing zal zeer verschillend zijn.

 

Vloerverwarming laten plaatsen door een erkend vakman in de buurt? Via onderstaand offerteformulier kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van verschillende experts. Zo is het eenvoudig om prijzen te vergelijken.

 

Offertes voor vloerverwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs