De Intergas Kombi Kompakt met dubbel HR.

Dubbel zo zuinig en dubbel zoveel comfort. De eerste ketel met Hoog Rendement op CV en warm water.

Wist u dat bijna alle HR-combiketels maar half zo HR zijn als ze lijken? Hoog Rendement op de verwarming, jazeker. Maar niet op warm water. En dat is jammer, want dan kan de gasrekening vaak nog flink tegenvallen. Echt HR vindt u wel bij Intergas. Als eerste biedt Intergas namelijk een serie combiketels met revolutionaire Dubbel HR-technologie. De Intergas Kombi Kompakt HR 22 en 28 zijn ‘s werelds eerste combiketels met Hoog Rendement op zowel centrale verwarming als op warm water.

Dubbel HR, dubbel besparen

Dankzij de gepatenteerde Dubbel HR-technologie van Intergas, is zuiniger stoken voortaan ook mogelijk met warm water in de badkamer en de keuken. Zo besparen huishoudens aanzienlijk meer op hun stookkosten, zonder concessies te doen aan het verwarmings- en warmwatercomfort. De Dubbel HR-technologie bestaat uit een aluminium warmtewisselaar met twee gescheiden circuits van koper. Het retourwater van de centrale verwarming en het koude tapwater stromen direct door de warmtewisselaar, zodat de verbrandingsgassen maximaal afkoelen en de condensatiewarmte voor verwarming en warm water dus maximaal wordt benut.

Maar het kan nog zuiniger.

Intergas Kompakt HR-ketels zijn volledig traploos modulerend. Het benodigde vermogen wordt automatisch aangepast aan de warmte- en warmwater behoefte. De ketels kunnen gas terugnemen tot 30% van het vermogen. Zo verbruiken ze dus nooit meer gas dan nodig is. Extra energiebesparing is mogelijk met de handige comfortschakelaar. Hiermee kan de warmhoudfunctie van de warmwatervoorziening worden uitgeschakeld. Handig als u langere tijd geen warm water nodig heeft.

Zuinig, ook op het milieu

Met een rendement van 109% op onderwaarde voldoen Intergas Kompakt HR-ketels aan de hoogste Gaskeur-classificatie voor Hoog Rendement, te weten HR 107. De uitstoot van NOx (minder dan 15 ppmm) en CO (minder dan 28 ppmm) is zo laag dat ze het Gaskeur-label “Schonere Verbranding” ruimschoots verdienen. Intergas Kompakt HR-ketels zijn dus niet alleen zuinig met energie, maar ook zuinig op het milieu.

Royaal met comfort.
Zo zuinig ze omgaan met energie en milieu, zo royaal zijn Intergas Kompakt HR-ketels met comfort. Bij niet modulerende ketels is het alles of niets, of ze branden op 100% van het vermogen, of ze zijn uit. Hierdoor ontstaan grote schommelingen in de temperatuur. Bij de vol modulerende Intergas Kompakt HR-ketels wordt het vermogen automatisch aangepast aan de behoefte. Met als behaaglijk gevolg een zeer gelijkmatige verwarming van de woning. De ketels werken niet alleen op gangbare aan/uit kamerthermostaten. Maar ook op modulerende kamerthermostaten op basis van het Open Therm principe, zoals de Honeywell Chronotherm Modulation. Met deze modulerende thermostaten heeft de kamertemperatuur invloed op het moduleren van de ketel en de temperatuur van het cv-water. En kan de temperatuurregeling dus nog verder worden verfijnd.

Hoog Rendement in warmwater comfort

Gaan warmwater comfort en Hoog Rendement dan niet samen? Wel met de Intergas Kompakt HR-ketels die als eerste ook Hoog Rendement op warm water bieden. De Intergas Kombi Kompakt HR 22 geeft 6 liter warm water van 60ºC per minuut, ofwel 10 liter gemengd water van 40ºC (Gaskeur Comfort Warmwater klasse 3). Ruim voldoende voor een comfortabele douche en voldoende voor een hartverwarmend bad. Voor nog meer warmwater comfort is er de Intergas Kombi Kompakt HR 28.

Met maar liefst 8 liter warm water van 60ºC per minuut, ofwel 13 liter per minuut gemengd water van 40ºC (Gaskeur Comfort Warmwater klasse 4), is deze geschikt voor veeleisend badkamergebruik. Voor comfort klasse 5 en 6 kunnen alle Intergas Kompakt Solo HR-ketels worden gecombineerd met een 80 of 120 liter boiler. Deze ketels zijn standaard voorzien van een boilerregeling.

Overal gemakkelijk te installeren

Intergas Kompakt HR-ketels zijn ongekend compact. Een hoekje op zolder, de bergkast onder de trap, de keukenkast … Intergas Kompakt HR-ketels nemen met het kleinste plekje genoegen. En dankzij het slimme modulesysteem met boven- en onder aansluitsets voor de leidingen, zijn de aansluitmogelijkheden onbeperkt. Ook de toe- en afvoer voor lucht en verbrandingsgassen vormen geen beperking. Ze mogen samen maar liefst 80 meter lang zijn. Mede hierom worden Intergas Kompakt HR-ketels vaak toegepast door woningbouwverenigingen.

Een door en door betrouwbare warmtebron

Intergas CV-ketels zijn er in verschillende typen en modellen. Er is altijd een ketel die voldoet aan uw eisen en wensen en die perfect past bij uw woning en manier van leven. Intergas CV-ketels worden met de de grootste zorg geproduceerd, getest en afgesteld. In het vrijwel geheel geautomatiseerde productieproces zijn diverse kwaliteitscontroles ingebouwd. Intergas is puur Nederlands fabrikaat met een jarenlange traditie waar het gaat om vernieuwde technologie, kwaliteit en veiligheid. Een door een door betrouwbare warmtebron.