Viessmann gasketels

Vitogas 200-F (18 tot 60 kW)
Deze ketel is de kleinste telg van het staande gasketelassortiment van Viessmann. Hij blinkt uit door zijn groot vermogen, zijn grote bedrijfszekerheid en zijn lange gebruiksduur. Niet enkel zijn prijs, maar ook zijn afmetingen zijn aantrekkelijk. Hij past niet alleen probleemloos in elk hoekje, maar ook in elk budget.
Om zo lang mogelijk van uw nieuwe gasketel te kunnen genieten, zijn de verwarmende oppervlakken van beproefd speciaal grijs gietijzer gemaakt en zodanig bemeten dat de belasting van de verwarmende oppervlakken zo gering mogelijk is. Daardoor wordt overigens ook de bedrijfszekerheid duidelijk verhoogd. Deze ketel heeft een normrendement tot 93%, en dankzij een verlaging van de ketelwatertemperatuur bij een stijgende buitentemperatuur, ook een kleiner verbruik. Een vlotte, feilloze, maar bovendien ook geruisloze ontsteking bekomt men dankzij het intermitterende ontstekingssysteem.

Deze Vitogas ketel van Viessmann is universeel te plaatsen in elke stookruimte dankzij zijn compacte afmetingen. Het toestel is perfect combineerbaar met een warmwaterboiler met een identiek design.

Vitogas 200-F (72 tot 144 kW)

De Vitogas 200-F komt stoer voor de dag met zijn nominaal vermogen van 72 tot 144 kW of als meerketelinstallatie tot 432 kW. De basiscomponenten van de krachtige gas-cascade zijn de beproefde Vitogas 200-F (tot 144 kW), de daarop afgestemde rookgascollector en de Vitotronic regeling. Daarmee is deze ketel ook voor grotere gebouwen de ideale oplossing voor een geruisloze werking met een optimale prijs-kwaliteitverhouding.

Dit toestel is uitgerust met de volledige beproefde toptechniek van Viessmann zoals de verwarmende oppervlakken van grijs gietijzer, de atmosferische voormengbrander, en de digitale Vitotronic regeling die een werking garandeerd met glijdend verlaagde ketelwatertemperatuur. De Vitogas 200-F garandeert een grote bedrijfszekerheid, geringe emissiewaarden en een laag energieverbruik. Dat is niet alleen verheugend voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu.
De roestvaststalen atmosferische voormengbrander zorgt niet alleen voor uitstekende emissiewaarden, maar ook voor een minimaal geluidsniveau tijdens de werking en bij het starten van de brander. De brander beschikt over meerdere gasarmaturen. Daardoor is een snelle en gelijkmatige verdeling van het gas verzekerd en worden de startgeluiden tot een minimum beperkt.

Viessmann condensatie stookolieketels

Vitoladens 300-W

De condenserende wandketel op stookolie Vitoladens 300-W staat in voor een energiebesparende betrouwbare en zekere condensatiebenutting met stookolie. Het hoogwaardig roestvast staal voor de verwarmende oppervlakken van de Inox-radiaalwarmtewisselaar heeft zichzelf bewezen als het ideale materiaal met betrekking tot betrouwbaarheid, levensduur en zuinigheid.
In combinatie met de zwavelarme stookolie EL als brandstof, de zuivere verbranding van de compacte blauwe vlambranders en het zelfreinigend effect van de Inox-radiaalwarmtewisselaar gelden dezelfde schoonmaakintervallen als bij conventionele stookolieketels. Dit maakt het onderhoud van de Vitoladens 300-W zo eenvoudig als bij de condenserende Vitodens wandtoestellen. De Vitoladens 300-W met zwavelarme stookolie EL kan probleemloos en efficiënt worden aangedreven volgens DIN 51603-1. Naast de afmetingen die het transport en de installatie vergemakkelijken, zorgt ook het lage gewicht voor een eenvoudige montage.

Het toestel is uitgerust met elektronische ontstekingseenheid met geïntegreerde vlambewaking. Geluidvermindering door een volledig afzonderlijke behuizing van het ketellichaam, inclusief de brander, met daarbovenop een geïntegreerde geluiddemper.

Hoge betrouwbaarheid en lage schadelijke emissies door voorverwarming van de stookolie en branderinjectie met olieventiel. Laag stroomverbruik door gelijkstroomventilator en elektrische ontstekingseenheid met vlambewaking. Gebruiksvriendelijke weersafhankelijke Vitotronic regeling. Bijzondere montage-, onderhouds- en servicevoordelen dankzij samenhangend wandtoestelplatform. Alle watervoerende delen zijn geïntegreerd in de aquaplatine achterin het toestel. Geen zijdelingse ruimte nodig voor service, alle componenten toegankelijk langs de voorkant.