Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verwarming-info.be Info & advies over de verschillende soorten verwarming.
header image
Verwarming-info.be

ATAG verwarmingsketel

Wil je je huidige verwarmingsketel vervangen of zoek je een geschikte verwarmingsketel voor je nieuwbouw? Dan kan je onder meer kiezen voor een ATAG verwarmingsketel. Er bestaan verschillende types cv-ketels van dit Nederlandse merk. Wil je graag meer weten over ATAG en de voordelen van deze fabrikant?  We zetten alles voor je op een rijtje in dit artikel!

Ga snel naar:
Soorten ATAG verwarmingsketels
Waarom kiezen voor een ATAG verwarmingsketel?
Prijs ATAG verwarmingsketel
ATAG verwarmingsketel voor nieuwbouw of renovatie
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Wat is ATAG?

ATAG is een Nederlands merk dat al ruim 70 jaar verschillende verwarmingsproducten maakt als cv-ketels en warmtepompen. Het specialisme van ATAG ligt vooral bij het produceren van verwarmingsketels met een hoog rendement. Daarnaast zet ATAG sterk in op duurzaamheid door het aanbieden van innovatieve, energiezuinige verwarmingsoplossingen.

atag verwarmingsketel

 

Soorten ATAG verwarmingsketels

ATAG biedt voor iedere situatie een passende verwarmingsketel. Er zijn verschillende soorten ATAG verwarmingsketels: condensatieketels, warmtepompen, hybride warmtepompen en zonneboilercombi’s.

LET OP: stookolieketels zijn alleen nog toegestaan voor bestaande woningen zonder (mogelijke) aansluiting op het aardgasnet.

 

ATAG condensatieketel

De condensatieketel is een veelvoorkomende verwarmingsketel en werkt op gas of mazout. Deze cv-ketels gebruiken de warmte van de rookgassen om het cv-water (en eventueel het sanitair water) voor te verwarmen. Dit zorgt voor een energiezuinige werking en dus een hoog rendement. ATAG biedt zowel soloketels aan (enkel woningverwarming) als combi-ketels (woningverwarming + sanitair water).

Wanneer geschikt? Zowel bij kleine renovaties als nieuwbouw

 

ATAG hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp (of hybride cv-ketel) is een combinatie van een condensatieketel en een lucht-water warmtepomp. Deze optie is nog energiezuiniger en milieuvriendelijker dan een gewone condensatieketel. Het gaat om een ‘slim’ systeem dat op elk moment kiest welke energiebron het hoogste rendement geeft en dus het voordeligst is: elektriciteit van de warmtepomp of gas/mazout van de condensatieketel.

Wanneer geschikt? Vooral bij kleinere renovaties

 

ATAG warmtepomp

Met een warmtepomp verwarm je je woning (en eventueel je sanitair water) op een milieuvriendelijke en energiezuinige manier. Een warmtepomp haalt namelijk tot 80% van de geproduceerde warmte uit omgevingsbronnen als de buitenlucht, het grondwater en de aardbodem. Voor de overige 20% energie heeft een warmtepomp elektriciteit nodig.

Wanneer geschikt? Vooral bij nieuwbouw en ook bij grondige energetische renovaties

 

ATAG zonneboilercombi

Met een zonneboilercombi verwarm je zowel je woning als je sanitair water. Dit systeem bestaat uit zonnecollectoren, een voorraadvat en een geïntegreerde cv-brander. Die laatste springt bij als er te weinig zonnewarmte is.  Kortom, met een zonneboilercombi heb je dus geen externe cv-ketel nodig.

Wanneer geschikt?  Vooral bij nieuwbouw en ook bij grondige energetische renovaties

 

Welke ATAG verwarmingsketel kies ik best?

De beste keuze voor een verwarmingsketel van ATAG hangt af van je woning, je budget en je wensen. Wil je alleen je woning verwarmen of ook je sanitair water? En wil je eerder je huidige verwarmingsketel vervangen of zoek je een nieuwe verwarmingsketel voor je nieuwbouw? Al deze factoren hebben invloed op de beste keuze.

Zeker zijn van de juiste keuze? Dan schakel je best de hulp in van een erkende installateur. Hij geeft je gericht advies over de beste ATAG verwarmingsketel op maat van jouw situatie.  Vraag vrijblijvend offertes aan bij installateurs actief in jouw buurt.

 

Waarom kiezen voor een ATAG verwarmingsketel?

Een ATAG verwarmingsketel heeft verschillende voordelen. Wanneer je kiest voor een ATAG verwarmingsketel geniet je van:

 • Lagere energiefactuur: ATAG is gespecialiseerd in het produceren van verwarmingsketels met een hoog rendement. Hierdoor zijn alle ATAG verwarmingsketels energiezuinig en zorgen ze voor een lagere energiefactuur.
 • Lange levensduur: een ATAG verwarmingsketel kan makkelijk 15 jaar of langer meegaan. Bovendien zorgt de hoogwaardige kwaliteit ervoor dat de kans op defecten miniem is en de cv-ketels ook na vele jaren nog een mooi rendement halen.
 • Warmtepomp-ready: wil je op dit moment nog geen warmtepomp, maar over een paar jaar mogelijk wel? Een ATAG verwarmingsketel is geheel warmtepomp-ready. Ook als je deze later nog toe wil voegen.
 • Milieuvriendelijk: een ATAG verwarmingsketel zorgt voor een zo laag mogelijk energieverbruik door het hoge rendement. Hierdoor stoot je veel minder CO2 uit in vergelijking met een oude cv-ketel.
 • Garantie: bij de aanschaf van een ATAG verwarmingsketel geniet je van een mooie garantie op de onderdelen van de verwarmingsketel. LET OP: de garantie per product kan afwijken. Check de specifieke garantievoorwaarden altijd bij de installateur.

TIP: wil jij genieten van de voordelen van een verwarmingsketel van ATAG? Vraag dan vrijblijvend offertes aan bij meerdere erkende installateurs actief in je buurt.

 

Prijs ATAG verwarmingsketel

Naast het merk zelf spelen ook andere factoren een rol bij de prijs van een ATAG verwarmingsketel: het soort verwarmingsketel, het vereiste vermogen, … Gemiddeld mag je rekenen op de volgende richtprijzen:

Type verwarmingsketelPrijs verwarmingsketel (excl. btw, incl. plaatsing)
Condensatieketel€ 2.000 à 5.000
Hybride warmtepomp€ 5.000 à 12.000
Warmtepomp€ 7.500 à 15.000
Zonneboilercombi€ 4.000 à 7.000

TIP: ben je benieuwd naar de exacte prijs van een ATAG verwarmingsketel voor jouw situatie? Dan vraag je best meerdere prijsvoorstellen aan bij vakmannen actief in jouw buurt. Zo kan je gericht prijzen, verschillende modellen, adviezen, … vergelijken. Start je aanvraag hier. 

 

verwarmingsketel atag

 

ATAG verwarmingsketel voor nieuwbouw of renovatie

Ben je op zoek naar een ATAG verwarmingsketel voor je nieuwbouw? Of wil je juist renoveren en je huidige cv-ketel vervangen? In beide gevallen vind je een verwarmingsketel van ATAG op maat van jouw situatie. We zetten de 2 mogelijkheden kort op een rijtje:

 

1. ATAG verwarmingsketel bij nieuwbouw

Doorgaans zijn nieuwbouwwoningen optimaal geïsoleerd en daarom werk je best met lage temperatuurverwarming (bv. vloer- of wandverwarming). Daarnaast is het goed om te weten dat je geen verwarmingsketel met mazout meer mag laten plaatsen in een nieuwbouwwoning. Welke verwarmingsketels zijn dan wel geschikt? Dit zijn de beste opties:

 • Gascondensatieketel: een condensatieketel op mazout is niet meer toegestaan voor nieuwbouw, maar een gascondensatieketel wel. Zo’n cv-ketel blijft een interessante optie vanwege de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Bovendien kan je een gascondensatieketel ook vlot combineren met een zonneboiler voor de verwarming van je sanitair water.
 • Warmtepomp: als je voldoende budget hebt, is een warmtepomp een goede keuze. Dit systeem verwarmt je woning (en eventueel je sanitair water) namelijk door warmte uit de omgeving (lucht, grondwater en de bodem) te halen. Kortom, erg ecologisch en ideaal in combinatie met vloer- of wandverwarming.
 • Zonneboilercombi: ook de zonneboilercombi is een duurzame, energiezuinige keuze voor goed geïsoleerde woningen. Met genoeg zonnewarmte verwarmt dit systeem zowel je woning als het sanitaire water. Is er onvoldoende zonnewarmte? Dan brengt de geïntegreerde cv-brander het water in je voorraadvat op de gewenste temperatuur.

 

2. ATAG verwarmingsketel bij renovatie

Bij een renovatie heb je verschillende mogelijkheden. Zo kan je je hele verwarmingssysteem laten vervangen of enkel bepaalde elementen. Wil je bv. alleen een nieuwe verwarmingsketel? Of wil je nieuwe verwarmingstoestellen toevoegen aan je huidige cv-installatie? Een kort overzicht van de mogelijkheden:

  • Nieuwe verwarmingsketel plaatsen: als je huidige verwarmingsketel aan vervanging toe is, neem je best een nieuwe ATAG verwarmingsketel. Hierbij kan je denken aan een condensatieketel (het liefst op gas) of een hybride warmtepomp. Een mazoutketel is sowieso geen optie meer als je een (mogelijke) gasaansluiting hebt in jouw straat.
  • Verwarmingsketel uitbreiden: is je huidige verwarmingsketel nog in goede staat? Dan kan je je verwarmingsketel ook uitbreiden om je verwarmingsinstallatie energiezuiniger te maken. Dit doe je bijvoorbeeld met een warmtepomp of zonneboiler.
  • Volledig nieuwe cv-installatie: ga je voor een grondige energetische renovatie? Dan kan je zowel je verwarmingsketel als je leidingen en verwarmingstoestellen laten vervangen. Dat is bv. ideaal als je wil overschakelen van je oude cv-ketel naar verwarmen met een warmtepomp of zonneboiler.

 

Wat is de beste verwarmingsketel voor mijn project?

Door de vele opties kan het lastig zijn om tussen de bomen het bos te blijven zien. Je doet daarom best een beroep op een erkende installateur. Hij informeert je over de mogelijkheden voor jouw situatie en geeft je gratis advies op maat. Bovendien zorgt zo’n specialist ook voor een correcte, vlotte plaatsing. Vraag nu offertes aan bij vakmannen actief in jouw buurt.

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs