Overzicht CV ketels van Vaillant

Vaillant VHR 18-22 Solide
Hoogrendementketel met 107% rendement. Geschikt als u meer aardgas verbruikt dan 1500 kubieke meter.

Belangrijkste voordelen:
– Werkt op bijna elke kamerthermostaat.
– Eenvoudig in de bediening en gebruik.
– Zeer fraai vormgegeven, klein formaat.
– Bijna geruisloos.
– BESTE KOOP Consumentenbond.
– 2 jaar fabrieksgarantie.

Hoewel we in onze streken gelukkig geen Siberische koude kennen, moet de woning gemiddeld op 220 van de 365 dagen verwarmd worden. Overweegt u de aanschaf van een nieuwe cv-ketel, dan is het beslist de moeite waard om met zorg de juiste keuze te maken. Bij Vaillant heeft u de keuze uit een HR-ketel of VR-ketel.

HR ketels

Voor cv-ketels worden Hoog Rendement (HR) ketels tegenwoordig het meest geadviseerd. Een HR-ketel gebruikt de warmte van de verbrandingsgassen, die bij andere ketels via de afvoer verloren gaat. Een HR-ketel is daardoor milieuvriendelijker en energiebesparend. De HR-ketels van Vaillant zijn er in twee modellen: de HR SOLIDE en de HR EXCLUSIEF.

De HR SOLIDE is als cv-ketel leverbaar in drie capaciteiten:
VHR 10 S, VHR 18 S en VHR 24 S.
Uw voordelen met de HR SOLIDE als cv-ketel:
Compact, lichtgewicht en overal te plaatsen, zeer onderhoudsvriendelijk door eenvoudige en overzichtelijke techniek, edelstalen warmtewisselaar, gebruiksvriendelijk en instelbaar op uw individuele comfortwensen en uitermate geschikt voor nieuwbouw en renovatiewoningen.

De HR EXCLUSIEF gaat technisch net een stapje verder dan de HR SOLIDE. De cv-ketel is verkrijgbaar in twee vermogens: 35 kW en 45 kW en houdt hiermee grote woningen en kleine bedrijfsgebouwen moeiteloos warm.

De voordelen:
– Grote betrouwbaarheid.
– Compacte afmetingen.
– Edelstalen warmtewisselaar.
– Nog zuiniger door groter modulatiebereik.
– Eenvoudige bediening.
– Minimaal onderhoud nodig.
– Fluisterstil.
– Bijzonder exclusief, strak en tijdloos design.
HR SOLIDE met boiler.
Deze cv-ketel zorgt voor een heerlijke warmte overal in huis. Gecombineerd met een indirectgestookte boiler is de HR SOLIDE bovendien de ideale oplossing voor extra warmwatercomfort. Daarmee beschikt u altijd over een ruime voorraad warm water. Zo kan op meerdere punten tegelijk probleemloos warm water worden gebruikt. De opwarmtijd is natuurlijk afhankelijk van de capaciteit van de HR SOLIDE als cv-ketel en de inhoud van de boiler.

Voordelen HR SOLIDE als cv-ketel in combinatie met een boiler:
– Warmwatercomfort door de combinatie met een indirectgestookte boiler
– Zeer onderhoudsvriendelijk door eenvoudige, overzichtelijke techniek
– Gebruiksvriendelijk en instelbaar op uw individuele comfortwensen
– Uitermate geschikt voor nieuwbouw en renovatiewoningen
– HR SOLIDE cv-ketel is leverbaar in drie capaciteiten
– Te combineren met indirectgestookte boiler
HR EXCLUSIEF met boiler
Speciaal voor mensen die behoefte hebben aan een groter vermogen en luxe warmwatercomfort, heeft Vaillant een ketel die nog een stap verder gaat dan de HR SOLIDE. De HR EXCLUSIEF als cv-ketel zorgt voor een heerlijke warmte overal in huis. En gecombineerd met een indirectgestookte boiler is de HR EXCLUSIEF bovendien de ideale oplossing voor extra warmwatercomfort. Een comfortsysteem van de Vaillant HR EXCLUSIEF met een 120 of 150 liter boiler geeft bijvoorbeeld ruim voldoende water voor een massagedouche.

De voordelen:
– Grote betrouwbaarheid
– Compacte afmetingen
– Grotere capaciteit en meer warm water
– Edelstalen warmtewisselaar
– Nog zuiniger door groter modulatiebereik
– Eenvoudige bediening
– Minimaal onderhoud nodig
– Fluisterstil
– Bijzonder exclusief, strak en tijdloos design
– Te combineren met indirectgestookte boiler VIH 120 of VIH 150

VR-ketels

Een HR-ketel is zuiniger dan een VR-ketel. Maar in sommige situaties is het technisch niet gewenst om een HR-ketel te plaatsen. En juist dan is de thermoCOMPACT een uitstekend alternatief.
ThermoCOMPACT VR-ketel
Dit is niet de eerste de beste VR-ketel, integendeel. Op het gebied van zuinigheid en installatiegemak laat de thermoCOMPACT zich nauwelijks overtreffen. Het is dan ook een goede vervanging van uw huidige cv-ketel. De thermoCOMPACT cv-ketel is als gesloten en als open toestel leverbaar. Beide toestellen hebben een vermogen van ca. 24kW voor centrale verwarming. Indien u een ketel alleen voor verwarming nodig heeft, is de thermoCOMPACT als cv-ketel geschikt voor u.

Voordelen van de thermoCOMPACT cv-ketel:
– Geschikt voor vrijwel alle woningtypen
– Instelbaar op uw individuele comfortwensen
– Zeer onderhoudsvriendelijk door eenvoudige, overzichtelijke techniek
– Milieuvriendelijk
– Bovenstaande cv-ketel is tevens geschikt als combiketel

Boiler

Een indirectgestookte boiler moet worden geplaatst in combinatie met een cv-ketel, zoals de cv-uitvoering van de Vaillant HR SOLIDE of HR EXCLUSIEF. Deze combinatie noemen we een comfortsysteem.
Met een comfortsysteem beschikt u altijd over een ruime voorraad warm water. In een mum van tijd is uw bad gevuld. Met een indirectgestookte boiler heeft u overal in huis voldoende warm water bij de hand. Bovendien hoeft u niet bang te zijn wanneer ergens anders in huis de warmwaterkraan wordt opengedraaid, de boiler kan namelijk gelijktijdig op verschillende tappunten voor heet water zorgen. De indirectgestookte boilers zijn leverbaar in drie verschillende types:
de VIH 80, VIH 120 en VIH 150. Is 80 liter warm water niet voldoende, dan is de grotere boiler VIH 120 of VIH 150 voor u de juiste keuze.