Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verwarming-info.be Info & advies over de verschillende soorten verwarming.
header image
Verwarming-info.be

Nefit Bosch verwarmingsketel

Wil je graag een nieuwe verwarmingsketel laten installeren in je woning? Dan is Nefit Bosch een betrouwbare optie. Het innovatieve bedrijf produceert al sinds de vorige eeuw ketels voor elke mogelijke situatie. Wat zijn de voordelen? Welke modellen biedt het merk aan? En hoeveel kost een Nefit Bosch verwarmingsketel? Je ontdekt het in dit artikel.

Ga snel naar:
Soorten Nefit Bosch verwarmingsketels
Voordelen Nefit Bosch verwarmingsketel
Nefit Bosch verwarmingsketel prijs
Bij nieuwbouw of renovatie?
Ontvang gratis en vrijblijvend offertes

 

 

Wat is Nefit Bosch?

In 1948 ontstond in Deventer de Nederlands-Amerikaanse Fittingfabriek. Oorspronkelijk vervaardigde het bedrijf fittingen van smeedbaar gietijzer, maar in de jaren ’80 groeide Nefit met de uitvinding van de hoogrendementsverwarmingsketel uit tot de grootste cv-fabrikant van Nederland. In 2004 nam Bosch Nefit over en tegenwoordig is de Bosch Group een internationale, innovatieve wereldspeler.

Wil je graag meer informatie over Nefit Bosch verwarmingsketels? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs in jouw buurt via onze offerteservice.

nefit bosch verwarmingsketel thermostaat

 

Soorten Nefit Bosch verwarmingsketels

Het merk Nefit Bosch heeft een aantal soorten verwarmingsketels in zijn gamma. We zetten de belangrijkste informatie over deze cv-ketels, de hybride cv-ketels en de warmtepompen even op een rijtje:

 

1. Nefit Bosch cv-ketels

Nefit Bosch biedt verschillende modellen van cv-ketels aan. Al hun ketels worden steeds energiezuiniger en zijn ook geschikt om hybride te verwarmen. Die veranderingen zullen zich laten merken in een dalende energiefactuur. Daarnaast hebben ze ook de elektrische cv-ketel Tronic Heat. Zo’n ketel heeft een hoog rendement en is heel eenvoudig te installeren.

Modellen: 9000i, TrendLine II, ProLine, Nxt, …

 

2. Nefit Bosch hybride cv-ketels

Als je echt op je gasrekening wil besparen, is een hybride cv-ketel een goede oplossing. Dit systeem combineert een lucht-water warmtepomp met een condensatieketel. De warmtepomp doet het meeste werk door op een efficiënte manier warmte uit de buitenlucht te halen. De cv-ketel springt enkel bij wanneer nodig. Op die manier kan je heel wat besparen op je energierekening en verlaag je je CO2-uitstoot.

Modellen: Hybride Plus Basis (split), Hybride Plus Extra (monoblock), …

 

3. Nefit Bosch warmtepompen

Een warmtepomp haalt warmte uit de bodem, de lucht of het grondwater en geeft die vervolgens af aan je woning. Dat komt op lange termijn goedkoper uit dan een cv-ketel en het is een energiezuinig en ecologisch systeem. NefitBosch produceert zowel luchtwarmtepompen als bodemwarmtepompen.

Modellen: Compress 6000 LWM, EnviLine Split, Compress 7400i AW, Compress 7800i LW(M)F, …

 

Welk type Nefit Bosch verwarmingsketel kies ik het best?

Welke verwarmingsketel het meest geschikt is, hangt natuurlijk af van jouw persoonlijke situatie. Heb je een beperkt budget? Dan ben je er al bij gebaat om je huidige gasketel te vervangen door een gascondensatieketel. Als je een grote energetische renovatie van je woning plant, ga je beter voor een warmtepomp of een hybride warmtepomp.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste verwarmingsketel? Dan kan je advies vragen aan een erkende installateur. Ontvang hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes op maat!

 

Voordelen Nefit Bosch verwarmingsketel

Als je verwarmingsketel aan vervanging toe is, maak je met Nefit Bosch een weloverwogen keuze. Het bedrijf produceert al decennialang verwarmingsketels. Daardoor heeft deze fabrikant tonnen ervaring met het optimaliseren van hun installaties. Er zijn dus heel wat voordelen aan verbonden:

 • Lagere energiefactuur: de Nefit Bosch verwarmingsketels zijn absoluut de investering waard. Ze kennen een hoog rendement en dat merk je aan je flink lagere energiefactuur.
 • Uitstekende garantieregeling: Nefit Bosch biedt 15 jaar garantie op de warmtewisselaar. Bovendien zijn de onderdelen van hun verwarmingsketels nog 15 jaar na de laatste productiedatum beschikbaar.
 • Service na verkoop: de service na verkoop van NefitBosch is uitstekend. Omdat het een Nederlands merk is, kunnen installateurs vlot aan hulpstukken en andere onderdelen voor jouw verwarmingsketel geraken.
 • Milieuvriendelijk: de ketels van Nefit Bosch zijn voorbereid op het bijmengen van biogas en waterstofgas. Bovendien zijn het modulerende cv-ketels die zuiniger zijn en minder uitstoot produceren.
 • Innovatief: Nefit Bosch gebruikt enkel hoogwaardige materialen en onderzoekt de meest recente technologieën. Daarnaast zijn hun cv-ketels geschikt voor je smarthome met de EasyControl-thermostaat.
 • Stijlvol: de centrale verwarmingsketels van Nefit Bosch zijn nagenoeg geruisloos en hebben een strak design. Op die manier kan je ze volledig laten opgaan in je interieur.

 

Prijs Nefit Bosch verwarmingsketel

De prijs is natuurlijk een belangrijke factor bij het kiezen van een verwarmingsketel. Hoeveel een installatie kost, hangt uiteraard af van het model. Hieronder vind je enkele richtprijzen:

Soort verwarmingsketelPrijs (excl. btw & incl. plaatsing)
Cv-ketel€ 3.000 à 7.500
Hybride cv-ketel€ 4.500 à 7.000
Warmtepomp€ 4.500 à 20.000

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Ben je op zoek naar een specifiek prijsvoorstel voor jouw Bosch Nefit verwarmingsketel? Ontvang dan gratis en vrijblijvend offertes van erkende installateurs in jouw buurt!

 

verwarmingsketel van nefit bosch

 

Bij nieuwbouw of renovatie?

De Vlaamse regering wil naar aanleiding van de Europese klimaatdoelstellingen verwarmingsketels op fossiele brandstoffen uitfaseren. Daarom moet je goed nagaan welke opties nog mogelijk zijn in jouw situatie. Hieronder vind je ze op een rijtje:

 

1. Verwarmingsketel Nefit Bosch bij nieuwbouw

De Vlaamse overheid verbiedt de meest vervuilende verwarmingssystemen voor nieuwbouw in functie van de klimaatdoelstellingen. Er resten jou nog 2 opties:

 • Warmtepomp: in de categorie warmtepompen kan je kiezen tussen een geothermische warmtepomp of een lucht-water warmtepomp. Voor een aardwarmtepomp betaal je meer, maar dit type heeft wel een hoger rendement omdat de aarde een constantere temperatuur heeft.
 • Hybride warmtepomp: je kan ook gaan voor een hybride systeem. Dat systeem combineert een condensatieketel met een warmtepomp. Je verwarmt je woning zo op een optimale manier doordat de cv-ketel enkel bijspringt als het echt nodig is.

 

2. Verwarmingsketel Nefit Bosch bij renovatie

Bij renovaties is de regelgeving in Vlaanderen ietsje soepeler en heb je dus meer mogelijkheden. Je vindt ze hieronder op een rijtje:

 • Nieuwe verwarmingsketel plaatsen: voor een kleine renovatie is een condensatieketel de gemakkelijkste en meest efficiënte oplossing. Je moet er alleen rekening mee houden dat een condenserende mazoutketel niet meer toegestaan is als je een aardgasaansluiting in je straat hebt.
 • Verwarmingsketel uitbreiden: een andere mogelijkheid is om je huidige verwarmingsketel uit te breiden om zo je installatie duurzamer te maken. Dat kan je doen met een warmtepomp of een zonneboiler.
 • Nieuwe cv-installatie: als je voor een ingrijpende renovatie gaat, is het aangeraden om je cv-installatie volledig te vernieuwen. Dan kan je uiteraard kiezen voor de verwarmingsketels van NefitBosch.

 

TIP: vraag advies aan een erkend installateur!

Nefit Bosch biedt verschillende types en modellen verwarmingsketels aan. Weet je niet zeker wat de beste en meest geschikte optie is in jouw situatie? Dan kan je advies vragen aan een erkende installateur. Via onze offerteservice kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van verschillende erkende installateurs. Start je aanvraag hieronder:

 

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs