Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verwarming-info.be Info & advies over de verschillende soorten verwarming.
header image
Verwarming-info.be

AWB ketel: soorten & prijzen

Een zuinige verwarmingsketel die lang meegaat: meer hoeft dat niet te zijn. Wie op zoek is naar een combinatie van die twee kenmerken, komt al snel bij een AWB ketel uit. Dit bedrijf zet al bijna een eeuw in op kwalitatieve cv-ketels die je woning en je sanitair water verwarmen. Maar hoe duurzaam zijn de toestellen? En welke kostprijs hangt eraan vast? De antwoorden vind je in dit artikel.

Ga snel naar:
Soorten AWB cv ketels
Voordelen AWB ketel
AWB cv ketel: prijs
Voor nieuwbouw of renovatie?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Wat is AWB?

AWB ontstond in 1934 en maakte in die tijd tractoren, zaagmachines en oliegestookte verwarming. 20 jaar later kwam de focus volledig op verwarming te liggen en was de 1ste AWB ketel al snel een feit.  AWB was daarmee het eerste Nederlandse bedrijf dat een verwarmingsketel met ingebouwde boiler op de markt bracht. Sinds het begin van de jaren 2000 is het onderdeel van de Vaillant Group.

Op zoek naar meer info over verwarmingsketels van het merk AWB? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende installateurs in jouw buurt. Start hier je aanvraag!

awb ketel

 

Soorten AWB cv-ketels

Zoek bij AWB geen ellenlange lijst aan producten. Het aanbod is eerder beperkt. Maar de producten die ze aanbieden, krijgen in ruil hun volle aandacht. Bij de productie van elk toestel streven ze naar zo laag mogelijke onderhoudskosten. AWB biedt een gascondensatieketel en 2 types warmtepompen aan:

 

Gascondensatieketel van AWB

De ThermoMaster C-XV is de enige gasketel in het gamma. Het toestel is verkrijgbaar in 3 uitvoeringen, afhankelijk van je verbruik. Bovendien bevat elk toestel een ingebouwde boiler. Naast je woning kan je dus ook je sanitair water verwarmen. Deze AWB verwarmingsketel is speciaal ontworpen voor installatie in appartementen of hoogbouw en kan warm water vlot tot 10 verdiepingen hoog krijgen.

Uitvoeringen: ThermoMaster C-XV 25 (18 kW), C-XV 30 (25 kW) en de C-XV 35 (30 kW)

 

Warmtepompen van AWB

AWB biedt 2 soorten warmtepompen aan, beide van het type lucht-water. Dat betekent dat ze hun warmte aan de buitenlucht onttrekken. Je kan de warmtepompen aansluiten op je bestaande installatie en combineren met een klassieke gasketel. Wil je jouw gasaansluiting voorgoed verwijderen? Dan kan je opteren voor de all-electric variant van de warmtepomp. Beide warmtepompen komen in een monobloc-uitvoering en kunnen ook warm water voorzien.

Uitvoeringen: GeniaAir Mono, GeniaAir Systeem

 

Welk type AWB ketel kies ik het best?

De keuze voor een verwarmingsketel of een warmtepomp hangt af van jouw situatie. Is je budget beperkt maar wil je toch minder verbruiken? Dan kan een upgrade van je oude gasketel al schelen. Stap je liever over naar nieuwere technologieën en wil je jouw installatie grondig renoveren, dan loont het om voor een (hybride) warmtepomp van AWB te gaan.

BELANGRIJK: dankzij een erkende cv-installateur kan je snel de juiste keuze maken. Ontdek mogelijkheden op maat en contacteer vrijblijvend verschillende installateurs in je buurt!

 

Voordelen cv-ketel van AWB

Tijd om je oude verwarmingsketel buiten te zwieren? Dan zit je in principe altijd goed met een cv-ketel of de warmtepompen van deze fabrikant. Jarenlange ervaring en een garantie op goedkoop onderhoud, … AWB staat garant voor de volgende voordelen:

 • Lagere energiefactuur: of je nu kiest voor een condensatieketel of een warmtepomp, besparen doe je sowieso. Dankzij het hoge rendement krijg je een energiefactuur die gevoelig lager ligt.
 • Minder onderhoudskosten: AWB probeert er al decennialang voor te zorgen dat je zo weinig mogelijk betaalt voor onderhoud. Je bent zeker van een duurzame ketel met een lange levensduur.
 • Geweldige garantieregeling: je krijgt niet alleen garantie op de cv-ketels of de warmtepomp zelf, maar ook op onderdelen ervan. Bij een nieuw toestel krijg je bijvoorbeeld tot 10 jaar garantie op warmtewisselaars.
 • Ideaal voor appartementen: AWB cv-ketels zijn speciaal ontwikkeld voor hogedruksystemen. Dankzij een opvoerhoogte van 400 Pa zijn deze ketels geschikt voor appartementen tot 8 à 10 verdiepingen.
 • Betrouwbare techniek: de ene warmtepomp is de andere niet, maar AWB steunt op jarenlange expertise. Een betrouwbaar Duits ontwerp geproduceerd in Frankrijk is een garantie op topkwaliteit. Dankzij de focus op een handvol producten biedt AWB perfect afgewerkte verwarmingsketels aan.

 

Prijs van een AWB cv-ketel

Geen installatie zonder een passende prijs. De prijs van een AWB ketel schommelt naargelang het type installatie en de plek waar de ketel of warmtepomp moet komen. Bovendien kunnen de prijzen verschillen van installateur tot installateur. Hieronder vind je enkele richtprijzen:

Soort AWB verwarmingsketelPrijs (excl. btw & incl. plaatsing)
ThermoMaster C-XV€2.000 à 5.500
GeniaAir Mono warmtepomp€ 5.000 à 9.000
GeniaAir Systeem warmtepomp€ 5.000 à 9.000

Op zoek naar een exacte prijs voor jouw installatie in plaats van een richtprijs? Vergelijk verschillende offertes bij cv-installateurs in jouw buurt. Je krijgt niet enkel een gerichte prijs voor jouw wensen, je ontvangt ook nog eens advies en een plaatsingsdatum. Start jouw gratis aanvraag hier!

 

awb cv ketel

 

Voor nieuwbouw of renovatie?

Bij een nieuwbouw ga je sneller voor de nieuwste technologie. Bij een renovatie ligt de focus dan weer vaker op het energiezuiniger maken van je huidige verwarmingsinstallatie. In beide gevallen kan je bij AWB terecht voor een gepaste oplossing.

 

AWB ketel bij nieuwbouw

De Vlaamse regering verbiedt vanaf 2025 aardgasaansluitingen in nieuwbouw. Bouw je in de toekomst een nieuwe woning, dan moet je dus voor warmtepompen kiezen. AWB biedt je de keuze tussen 2 soorten lucht-water warmtepompen. Dankzij een eenvoudige plaatsing valt de prijs beter mee dan bij de geothermische variant. Zeker als diepteboringen niet mogelijk zijn, is een lucht-water warmtepomp een uitstekende keuze.

 

AWB ketel bij renovatie

Bij renovaties mag je de bestaande gasaansluiting wel nog gebruiken en heb je dus meer mogelijkheden. Een beknopt overzicht:

 • Nieuwe verwarmingsketel plaatsen: voor een kleine renovatie is een condensatieketel de gemakkelijkste en meest efficiënte oplossing. Je kan eenvoudig je oude gasketel vervangen door een modernere, condenserende cv-ketel.
 • Verwarmingsketel uitbreiden: Je kan je huidige verwarmingsketel laten hangen en uitbreiden met een warmtepomp. Dankzij deze simpele ingreep maak je de huidige installatie duurzamer en hoef je geen grote breekwerken uit te voeren. Beide warmtepompen van AWB zijn eenvoudig naast de woning te installeren.
 • Nieuwe cv-installatie: plan je een grondige renovatie van de hele woning? Dan is het aangeraden om naast de ketel meteen de hele cv-installatie te vernieuwen. Ook hier biedt AWB verschillende opties aan.

 

TIP: vraag advies aan een cv-installateur in je buurt!

Wil je zeker zijn dat je de juiste keuze maakt? Dan kan je advies vragen aan een erkende installateur. Via onze offerteservice kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van verschillende verwarmingsinstallateurs. Start je aanvraag hieronder:

 

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs