Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verwarming-info.be Info & advies over de verschillende soorten verwarming.
header image
Verwarming-info.be

Itho-Daalderop verwarmingsketel

Itho-Daalderop is een Nederlandse fabrikant van verwarmingsketels die volop de kaart trekt van de warmtepomp. Kortom, wil je je oude cv-ketel vervangen door een energiezuinig en milieuvriendelijk alternatief? Of zoek je een duurzame verwarmingsoplossing voor je nieuwbouw? Dan kan je bij Itho-Daalderop terecht voor verschillende types warmtepompen. Alles over de mogelijkheden, prijzen, … ontdek je hier!

Ga snel naar:
Soorten Itho-Daalderop verwarmingsketels
Voordelen Itho-Daalderop verwarmingsketel
Prijs Itho-Daalderop verwarmingsketel
Voor nieuwbouw of renovatie? 
Vraag  vrijblijvend je offertes aan

 

 

Wat is Itho-Daalderop?

Deze Nederlandse fabrikant is ontstaan uit de fusie van de bedrijven Itho en Daalderop. Itho zag al het levenslicht in 1919 en Daalderop heeft zelfs nog een rijkere traditie met zijn oprichting in 1880. Al meer dan 50 jaar intussen ontwikkelen beide bedrijven samen duurzame oplossingen voor verwarming, koeling, ventilatie en warm water.

De slogan van Itho-Daalderop is niet zomaar ‘Climate For Life’. Deze fabrikant produceert innovatieve systemen die ook goed zijn voor onze planeet. Vandaar ook de keuze om geen cv-ketels meer te produceren en 100% in te zetten op het ontwikkelen en fabriceren van warmtepompen.

Interesse in een warmtepomp van Itho-Daalderop? Een erkende cv-installateur geeft je graag advies op maat van jouw situatie, budget, … Zo maak je gegarandeerd een doordachte keuze. Start je aanvraag hier!

itho daalderop

 

Soorten Itho-Daalderop verwarmingsketels

Sinds 2021 is Itho-Daalderop gestopt met de productie van verwarmingsketels op basis van fossiele brandstoffen (bv. Base Cube). De vrijgekomen productiecapaciteit zet het bedrijf helemaal in voor de ontwikkeling van warmtepompen en milieuvriendelijke boilersystemen. Je kan bij Itho-Daalderop terecht voor 2 types warmtepompen:

 

1. Geothermische warmtepomp van Itho-Daalderop

Dit type warmtepomp haalt zijn energie uit de aardwarmte. De temperatuur van die aardbodem is heel constant, met het meest optimale rendement als resultaat. Let op: voor de plaatsing zijn grote grondwerken nodig. Het kan gaan om diepteboringen of om het aanbrengen van een captatienet. Daarom zijn geothermische warmtepompen van Itho-Daalderop vooral geschikt voor nieuwbouwprojecten.

Modellen: WPU
Gemiddelde prijs: € 15.000 à 20.000 (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes!

 

2. Lucht-water warmtepomp van Itho-Daalderop

Deze warmtepomp onttrekt geen warmte aan de aardbodem, maar aan de buitenlucht. Het rendement is iets lager vanwege de wisselende buitentemperatuur, maar de plaatsing gaat dan weer veel vlotter dan bij een geothermische warmtepomp. Je hebt namelijk enkel een buitenunit nodig en de binnenunit is niet groter dan een kleine cv-ketel. Daardoor is dit type warmtepomp van Itho-Daalderop ook geschikt voor renovaties.

Modellen: HP-S en Vincent
Gemiddelde prijs: € 7.500 à 12.500 (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes!

 

Wat is voor mij de beste keuze?

Dat hangt vooral af van jouw situatie. Een lucht-water warmtepomp is duidelijk meer geschikt voor een renovatie vanwege de eenvoudigere plaatsing. Gaat het om een nieuwbouw of ingrijpende renovatie en heb je voldoende budget? Dan kan je ook een geothermische warmtepomp van Itho-Daalderop overwegen.

BELANGRIJK: laat je uitgebreid adviseren door een erkende cv-installateur actief in je buurt. Die informeert je graag over de mogelijkheden op maat van jouw situatie en je budget. Contacteer vrijblijvend meerdere erkende verwarmingsinstallateurs in je buurt!

 

Voordelen Itho-Daalderop verwarmingsketel

Op zoek naar een milieuvriendelijke en energie-efficiënte verwarmingsoplossing voor je nieuwbouw of renovatieproject? Dan is een warmtepomp van Itho-Daalderop duidelijk een slimme keuze. Je geniet namelijk optimaal van de volgende voordelen:

 • Lagere energiefactuur: een warmtepomp haalt tot 80% van zijn warmte uit een omgevingsbron. Daardoor zijn zulke systemen veel energiezuiniger dan verwarmingsketels op mazout of gas. Door je lagere energiekosten met een warmtepomp verdien je je investering na 10 à 15 jaar sowieso volledig terug.
 • Op en top ecologisch: Itho-Daalderop draagt energiebewust ontwerpen hoog in het vaandel. Hun totaalconcepten passen volledig binnen de zero-impact filosofie die de opwarming van de aarde een halt moet toeroepen. Kortom, wil je zo klimaatneutraal mogelijk wonen? Dan is een warmtepomp van Itho-Daalderop alvast een flinke stap in de goede richting.
 • Made in the Benelux: de lokale, circulaire economie is 1 van de elementen van de ecologische visie van Itho-Daalderop. Dit merk produceert al zijn producten namelijk in Nederland en hetzelfde geldt voor de recyclage ervan. Het bedrijf bedient de Europese markt ook uitsluitend vanuit zijn vestigingen in Nederland en België. Door die lokale productie hebben de ingenieurs en productontwikkelaars van Itho-Daalderop alle ruimte om volop te innoveren.
 • Breed netwerk van installateurs: Itho-Daalderop beschikt over een breed netwerk aan gespecialiseerde installateurs die een jarenlange ervaring hebben met hun producten en diensten. Deze experts zorgen niet alleen voor advies op maat, maar ook voor een correcte plaatsing én tijdig onderhoud van je warmtepomp.
 • Goede garantieregeling: door de hoge kwaliteitseisen, het gebruik van hoogwaardige materialen, de lokale productie, … is Itho-Daalderop zeker van de kwaliteit van zijn warmtepompen. Dat vertaalt zich naar een uitstekende garantieregeling. Laat je je warmtepomp plaatsen door een erkende Itho-Daalderop installateur? Dan kan je rekenen op een omnium garantie van 5 à 25 jaar.

Vrijblijvend offertes aanvragen bij een Itho-Daalderop installateur? We brengen je gratis in contact met meerdere erkende verwarmingsinstallateurs in je buurt via onze offerteservice.

 

Prijs Itho-Daalderop verwarmingsketel

De kosten voor een Itho-Daalderop verwarmingsketel verschillen vooral naargelang het type. Daarnaast spelen natuurlijk ook het vereiste vermogen, de moeilijkheidsgraad van de werken, … een rol. Per soort warmtepomp mag je gemiddeld rekenen op de volgende richtprijzen:

Type Itho-Daalderop warmtepompGemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Geothermische warmtepomp€ 15.000 à 20.000
Lucht-water warmtepomp€ 7.500 à 12.500

Een exacte prijs voor jouw warmtepomp? Vraag dan zeker meerdere prijsvoorstellen aan bij cv-installateurs bij jou in de buurt. Zo vergelijk je niet alleen vlot die totaalprijzen, maar ook hun adviezen, uitvoertermijnen, … Start je aanvraag hier!

 

itho daalderop verwarmingsketel

 

Voor nieuwbouw of renovatie?

Laat je een nieuwbouwwoning plaatsen? Of wil je je bestaande woning energiezuiniger maken met een nieuwe cv-installatie? In beide gevallen kan je bij Itho-Daalderop terecht voor een verwarmingsoplossing op maat. Een korte blik op deze 2 situaties:

 

1. Itho-Daalderop verwarmingsketel bij nieuwbouw

Bij een nieuwbouwproject kan je kiezen uit de 2 verschillende types warmtepompen van Itho-Daalderop:

 • Geothermische warmtepomp: dit type is vooral geschikt voor nieuwbouwwoningen. Het aanleggen van een captatienet in de aardbodem of het uitvoeren van diepteboringen is namelijk niet vanzelfsprekend bij bestaande woningen.
 • Lucht-water warmtepomp: is je budget te beperkt voor een duurdere geothermische warmtepomp? Dan kan je ook altijd kiezen voor een lucht-water warmtepomp in je nieuwe woning. Vooral door de eenvoudigere plaatsing komt zo’n lucht warmtepomp goedkoper uit. Al is het rendement ook wel iets lager.

 

2. Itho-Daalderop verwarmingsketel bij renovatie

Gaat het om een energetische renovatie? Dan heb je iets meer mogelijkheden dan bij nieuwbouw. We zetten die opties kort op een rij:

 • Enkel warmtepomp plaatsen: je kan zeker je huidige cv-ketel vervangen door een lucht-water warmtepomp. Hou er wel rekening mee dat je woning goed geïsoleerd moet zijn. Ook lage temperatuur radiatoren of vloerverwarming is nodig voor een optimaal rendement. Kortom, in vele gevallen is een ingrijpende energetische renovatie nodig.
 • Verwarmingsketel uitbreiden: werkt je huidige cv-ketel nog goed? Dan kan je die ook uitbreiden met een lucht-water warmtepomp. Met zo’n hybride systeem kan je trouwens ook in de meeste gevallen je leidingen en radiatoren behouden.
 • Nieuwe cv-installatie plaatsen: laat je een warmtepomp plaatsen in een oudere woning? Dan is in de meeste gevallen een volledig nieuwe verwarmingsinstallatie nodig. Dat betekent dus ook het vervangen van je leidingen, het aanleggen van vloerverwarming, …

 

TIP: ontvang gratis advies op maat van een cv-installateur!

Twijfel je nog tussen verschillende opties voor je verwarmingsinstallatie? Vraag dan zeker het advies van meerdere verwarmingsinstallateurs in je buurt. Zo krijg je een helder beeld van je mogelijkheden, de vereiste werkzaamheden en het bijhorende prijskaartje. Enkel zo kan je een weloverwogen keuze maken op maat van je situatie en budget!

In contact komen met meerdere cv-installateurs in je buurt? Dat kan snel, eenvoudig en volledig vrijblijvend via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs