Knauf producten voor energiezuinig (ver)bouwen.

De naam Knauf is wellicht bij iedereen bekend omwille van producten zoals muur- en voegpleisters, gipsplaten, profielen, enz. Dankzij een jarenlange ervaring in de bouwwereld en een nauwe betrokkenheid bij het bouwproces, heeft Knauf onlangs een reeks producten op de markt gebracht die het isoleren van een woning eenvoudiger en doeltreffender maken. Hieronder een overzicht van de nieuwe producten.

Isolatie voor de gevel

Polystyreen panelen

De ideale isolatie is een volledige ondoordringbare schil die de hele woning omhuld. Hiervoor heeft Knauf de polystyreenplaten met grafiet ontwikkeld die garant staan voor een zeer goede thermische isolatie, zowel in de winter als in de zomer. De Knauf EPS 032 is verkrijgbaar in verschillende dikten van 60 tot 200 mm. Op bestelling zijn ook dikten tot 400 mm leverbaar. De afmetingen bedragen 1000 x 500 mm.

Het is uitermate belangrijk dat de panelen perfect aansluiten. Om deze reden hebben de 2 lange zijden een tand- en groefsysteem zodat er geen koudebruggen kunnen ontstaan. Ook kan de basis van de gevel uitgerust worden met het Quix XL-element van polystyreen dat het standaard metalen profiel vervangt. Om alles mooi af te werken gebruikt men dan de nieuwe SM 700 PRO kleefmortel.

Supafil spouwmuur isolatie

Supafil van Knauf Insulation is het product bij uitstek om bestaande ongeïsoleerde spouwmuren, die vooral voorkomen bij oudere woningen, alsnog te voorzien van deze zeer goed isolerende inblaaswol. Supafil is vervaardigd van glaswol met een zeer hoge isolatiewaarde en zorgt onmiddellijk na het aanbrengen voor een merkbaar verschil in de woning omdat het product heel de spouwmuur perfect kan opvullen. Muren zullen veel minder koud aanvoelen en de temperatuur zal veel gelijkmatiger in de woning verdeeld worden.

Alleen gespecialiseerde bedrijven kunnen Supafil correct aanbrengen. Hiervoor worden er op verschillende plaatsen in de voegen gaten geboord waarlangs de isolatie in de spouwmuur kan geblazen worden. De gaten worden achteraf weer dichtgemaakt met mortel. De Eurofins Indoor Air Comfort-certificering staat er voor garant dat de kwaliteit van de lucht in de woning na de behandeling met Supafil beter is dan voor de behandeling. Supafil kan ook gebruikt worden bij nieuwbouwwoningen en houtskeletbouw.

 

Daken en zolders

Ecose glaswol

Glaswol TI 132U met Ecose® Technologie. Als u een hoge energiefactuur heeft voor verwarming, dan moet u zich de vraag stellen of het dak van uw woning geïsoleerd is. Maar liefst 30% van alle verlies aan warmte gebeurd via een dak dat geen isolatie heeft. TI 132U is een dakisolatie die volgens de nieuwe bindmiddeltechnologie van Knauf Insulation vervaardigd wordt.

Dit bindmiddel bestaat voor 100% uit natuurlijke of gerecycleerde grondstoffen wat een bruine kleur aan de isolatie geeft. Aan deze kleur kan de consument herkennen dat het over echte glaswol met Ecose Technologie gaat. Oudere glaswol kan producten zoals formaldehyde, fenol, acrylaten, of andere bleekstoffen bevatten die irritant voor de huid kunnen zijn of die een onaangename geur kunnen verspreiden.

Deze isolatie is eenvoudig te snijden en heeft goede elastische eigenschappen waardoor het snel en makkelijk kan aangebracht worden. Bovendien heeft het de klassering Euro brandklasse A1 gekregen waardoor het veilig is en brandvertragend werkt.

Naturoll 032 voor houtskeletbouw

Naturoll 032 is een product op basis van glaswol die niet bekleed is. Naturol is verkrijgbaar in breedtes van 40 en 60 centimeter wat eveneens de meest gebruikte tussenafstanden zijn bij houtskeletbouw. Zo kan men deze rollen verwerken met vrijwel geen verlies aangezien deze perfect passen en bovendien is het niet nodig om ze extra te bevestigen zodat men een aanzienlijke tijdswinst kan boeken. Ook Naturol heeft Euro brandklasse A1.

 

Over Knauf

Knauf maakt hoofdzakelijk vernieuwende producten voor de eindafwerking van woningen. Het bedrijf heeft ruim 100 vestigingen over heel de wereld en het gamma van producten richt zich voornamelijk op complete oplossingen voor de afwerking van muren, plafonds, en vloeren. Dankzij de ruime keuze aan montagesystemen is het mogelijk om met Knauf een professioneel resultaat en een perfecte afwerking te bekomen. Knauf werd opgericht in Duitsland en heeft er, dankzij talloze innoverende producten, voor gezorgd dat gips tegenwoordig zo goed als onmisbaar is bij de afwerking van bouwprojecten.