Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verwarming-info.be Info & advies over de verschillende soorten verwarming.
header image
Verwarming-info.be

Cv-installateur

Voor de installatie en het onderhoud van de centrale verwarming in je woning doe je best beroep op een professionele, erkende cv-installateur. Waarom? Dat lees je in dit artikel. Daarnaast geven we je enkele richtprijzen en leggen we je uit hoe je een ‘erkende’ verwarmingsinstallateur kiest.

Ga snel naar: installatie centrale verwarmingonderhoud centrale verwarmingeen cv-installateur vinden

 

Waarom een cv-installateur kiezen?

Simpel: een professionele, erkende cv-installateur houdt rekening met jouw situatie en geeft je op basis daarvan info en advies. Daarnaast zorgt hij voor een correcte plaatsing en onderhoud.

 

1. Installatie centrale verwarming

Een installateur helpt je bij het kiezen van je nieuwe cv-installatie en zorgt voor een correcte plaatsing van zowel de cv-ketel als de bijhorende onderdelen. Plus, hij stemt die installatie naadloos af op je bestaande of nieuwe verwarmingstoestellen (convectoren, radiatoren enzovoort).

De kostprijs voor een cv-installateur schommelt gemiddeld tussen de 40 en 65 euro per uur (incl. btw). Daaronder vallen dan de arbeidskosten en dus nog niet de prijs van je centrale verwarmingssysteem.

Is je huis ouder dan tien jaar? Doe je beroep op een erkende centrale verwarming installateur? Dan profiteer je van het verlaagde btw-tarief van 6 %. Afhankelijk van jouw situatie maak je ook onder bepaalde voorwaarden aanspraak op premies, zoals bijvoorbeeld de overkoepelende renovatiepremie of de totaalrenovatiebonus. Of op subsidies voor verwarming van je gemeentes of provincie. Een cv-installateur kan je hierover informeren.

 

Zoek je een erkende verwarming installateur voor je nieuwe cv-verwarmingsinstallatie? En ontvang je graag gelijktijdig een prijsindicatie? Vraag ernaar via onze offertepagina

 

2. Onderhoud centrale verwarming

Naast de correcte plaatsing van je verwarmingsinstallatie veronderstelt het onderhoud van je cv-ketel een deskundige aanpak. Voor bepaalde installaties is het zelfs verplicht. Reden? Je houdt je verwarmingsketel fit en speelt dus preventief in op eventuele mankementen. Bovendien hou je zo het rendement van je verwarmingsketel op peil. Ook voor het onderhoud klop je best aan bij een erkende cv-installateur. Cv-ketels op stookolie en vaste brandstof moeten jaarlijks opnieuw gekeurd worden. Voor een installatie op aardgas is dat tweejaarlijks.

De kostprijs van zo’n onderhoudsbeurt hangt af van het type brandstof en je cv-installatie. Gemiddeld betaal je voor deze routineklus 80 à 100 euro (incl. btw). Dat is de prijs voor een individuele onderhoudsbeurt. Veel verwarmingsinstallateurs werken vandaag ook met onderhoudscontracten. Wat financieel interessanter is. De prijzen hiervoor schommelen tussen 50 en 175 euro (incl. btw). Je krijgt daarbij jaarlijks of tweejaarlijks automatisch melding van een nakend onderhoud. Zo ben je zeker dat je verwarmingsinstallatie op tijd het wettelijk verplichte nazicht krijgt.

Ook voor het onderhoud van je cv-ketel maak je in een woning ouder dan tien jaar aanspraak op het verlaagde btw-tarief van 6 %.

 

Heeft je cv-ketel een onderhoud nodig? Of wil je meer details over onderhoudscontracten? Ontvang vrijblijvende offertes via onze offertepagina

 

cv-installateur

 

Doe beroep op een ‘erkende’ cv-installateur

Hoe herken je een professionele, erkende centrale verwarming installateur? Aan het erkenningsnummer dat hij uitgereikt krijgt door de Vlaams overheid. Die erkenning gebeurt trouwens op naam van de technicus zelf en dus niet op de titel van het bedrijf. Om dit te krijgen, moet hij of zij een specifieke opleiding volgen, een examen afleggen en een retributie betalen.

Iedere erkende cv-installateur krijgt bovendien een erkenningsnummer naargelang het type brandstof voor de centrale verwarmingsketel. Er bestaan drie soorten erkenningsnummers:

  • Cv op basis van gasvormige brandstof: GV + 5 cijfers
  • Cv op basis van vloeibare brandstoffen: TV + 5 cijfers
  • Verwarmingsaudit: VA+ + 5 cijfers

 

Zoek je een ‘erkende’ cv-installateur?

Contacteer sowieso meerdere installateurs. Om prijzen te vergelijken en na te gaan wie correcte info en advies geeft. Via onderstaand offerteformulier kom je snel en eenvoudig in contact met verschillende centrale verwarming installateurs.

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs