Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verwarming-info.be Info & advies over de verschillende soorten verwarming.
header image
Verwarming-info.be

Radiatoren

Radiatoren zijn nog steeds de meest gekende manier van verwarmen. Je kan ze combineren met diverse soorten brandstof, zijn goedkoop en kan je plaatsen zonder veel ingrijpende veranderingen uit te voeren. Radiatoren kan je aansluiten op de centrale verwarming of individueel aansturen.

 

Welke radiator voor je ruimte?

Wanneer je op zoek bent naar de geschikte radiator om aan te sluiten op de centrale verwarming, dan zal je al snel overspoeld worden door een enorme hoeveelheid aan modellen. Wij sommen de meest voorkomende modellen even voor je op:

  • Buisradiator: de klassieke en meest bekende radiator. Ideaal voor in een klassiek interieur en kan geplaatst worden in alle ruimtes.
  • Paneelradiator: niet zo fan van de klassieke buisradiator? Dan is een paneelradiator een interessant alternatief. Deze hebben een vlakke voorkant en passen in elk interieur.
  • Handdoekradiator: de handdoekradiator is een buisradiator met voldoende afstand tussen de buizen om handdoeken tussen te hangen. Zo warm je niet alleen de ruimte op, maar droog of verwarm je ook je handdoeken. De ideale oplossing voor in elke badkamer!

 

Het is een kunst om de juiste radiator te kiezen voor je ruimte. Je in de slaapkamer gerust een ander model plaatsen dan in de woonkamer.

 

Hou er rekening mee dat je in de woonkamer je gasten ontvangt, en ook de keuken is een belangrijke centrale plaats in de woning. Het is daarom belangrijk dat je voor deze ruimten de juiste radiator kiest. Koop indien mogelijk een design radiator omdat deze beter zal aansluiten bij de rest van je interieur. Een design radiator zal meestal duurder zijn dan een gewone radiator, maar hij verhoogt ook de waarde van je woning.

Je kan echter niet zomaar lukraak een radiator gaan kopen. Er moet eerst uitgerekend worden of deze voldoende warmte kan leveren voor de bestemde ruimte. Er zijn verschillende factoren waar men rekening moet mee houden tijdens deze berekening, en het is beter om dit te laten doen door een vakman. Vrijblijvend enkele offertes ontvangen van vakmannen?

Vul hier het offerteformulier in en kom in contact met de juiste vakman voor je verwarmingsklus.

 

Hoeveel kost een radiator?

Je kan al een radiator kopen vanaf 40 euro, maar er zijn ook modellen op de markt van 600 euro en meer. Dit prijsverschil heeft enerzijds te maken met de kwaliteit en het vermogen van de radiator, maar anderzijds spelen ook design en prestige mee in de prijsbepaling.

 

Buisradiator

Als je een woning uit de jaren 1920 tot 1930 in zijn oorspronkelijke staat wenst te herstellen, dan kan je nog steeds de geschikte radiators hiervoor kopen. Dit zijn dan de alomgekende buisradiators, al dan niet voorzien van motieven zoals bloemen of Art Nouveau decoraties.

 

Design radiator

Het tegenovergestelde is dan de ultramoderne design radiator waarbij zeer veel aandacht is besteed aan vormgeving en functionaliteit. Ook de afwerking van een dergelijke radiator is perfect dankzij de hoogwaardige laklaag in epoxy. Algemeen gezien zal een design radiator van een bekend merk meer kosten dan een gewone radiator die je in een bouwmarkt koopt. Voor wie een echte exclusieve radiator wil, kan men deze op maat laten maken. Hou er wel rekening mee dat je hiervoor een fors bedrag moet neertellen in vergelijking met een gewone radiator.

 

Wat je ook kiest, zorg er voor dat je je voldoende laat informeren door een vakman.

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs