Welke radiator voor uw verwarming ?

Wanneer u op zoek bent naar de geschikte radiator om aan te sluiten op de centrale verwarming, dan zal u al snel overspoeld worden door een enorme hoeveelheid verschillende modellen. Het is dan de kunst om de juiste radiator te kiezen voor de juiste ruimte. Zo kan men in de slaapkamer gerust een ander model plaatsen dan in de woonkamer.

Hou er rekening mee dat u in de woonkamer uw gasten ontvangt, en ook de keuken is een belangrijke centrale plaats in de woning. Het is daarom belangrijk dat u voor deze ruimten de juiste radiator kiest. Koop indien mogelijk een design radiator omdat deze beter zal aansluiten bij de rest van uw interieur. Een design radiator zal meestal duurder zijn dan een gewone radiator, maar hij verhoogt ook de waarde van uw woning.

U kan echter niet zomaar lukraak een radiator gaan kopen. Er moet eerst uitgerekend worden of deze voldoende warmte kan leveren voor de bestemde ruimte. Er zijn verschillende factoren waar men rekening moet mee houden tijdens deze berekening, en het is beter om dit te laten doen door een vakman.

Een design radiator voor stijlvolle verwarming

Men kan reeds een radiator kopen vanaf 40 Euro, maar er zijn ook modellen op de markt van 600 Euro en meer. Dit prijsverschil heeft enerzijds te maken met de kwaliteit en het vermogen van de radiator, maar anderzijds spelen ook design en prestige mee in de prijsbepaling. Zo zal een design radiator van een bekend merk steeds meer kosten dan een gewone radiator die u in een bouwmarkt koopt.

Daar komt nog bij dat een design radiator meestal in verschillende kleuren kan geleverd worden waarbij de gebruikte verf van zeer hoge kwaliteit is. Ook de afwerking bij een dergelijke radiator is meer verzorgd en het onderhoud (reinigen) gaat veel eenvoudiger. Een gewone radiator zal snel veel stof opnemen wat een ideale schuilplaats geeft voor allerhande ongedierte. Voor wie een echte exclusieve radiator wil, kan men deze op maat laten maken. Hou er wel rekening mee dat u hiervoor een fors bedrag moet neertellen in vergelijking met een gewone radiator.

Als u een woning uit de jaren 1920 tot 1930 in zijn oorspronkelijke staat wenst te herstellen, dan kan u nog steeds de geschikte radiators hiervoor kopen. Dit zijn dan de alomgekende buisradiators, al dan niet voorzien van motieven zoals bloemen of Art Nouveau decoraties.

Het tegenovergestelde is dan de ultramoderne design radiator waarbij zeer veel aandacht is besteed aan vormgeving en functionaliteit. Ook de afwerking van een dergelijke radiator is perfect dankzij de hoogwaardige laklaag in epoxy.

Wat u ook kiest, zorg er voor dat u zich voldoende laat informeren door een vakman.