Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verwarming-info.be Info & advies over de verschillende soorten verwarming.
header image
Verwarming-info.be

Remeha verwarmingsketel

Is je huidige cv-ketel al meer dan 15 jaar oud en aan vervanging toe? Of zoek je naar een duurzame verwarmingsoplossing voor je nieuwbouw? Dan is een Remeha verwarmingsketel zeker een goede optie. Deze Nederlandse fabrikant specialiseert zich al meer dan 80 jaar in ketels op basis van gas, stookolie, luchtwarmte en elektriciteit. Hier ontdek je meer over verwarmingsketels van Remeha!

Ga snel naar:
Soorten Remeha verwarmingsketels
Voordelen Remeha verwarmingsketel
Remeha verwarmingsketels prijzen
Voor nieuwbouw of renovatie?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Wat is Remeha?

Het bedrijf Remeha is al opgericht in 1935 in Apeldoorn. Ondertussen biedt dit Nederlands merk (met een Belgische tak in Wommelgem) al meer dan 75 verwarmingsoplossingen op basis van gas, stookolie en hernieuwbare energie. Daarmee is Remeha 1 van de trendsetters van verwarmingsketels in Europa. Het bedrijf werkt ook samen met meer dan 900 gespecialiseerde installateurs!

Wil je een verwarmingsketel van Remeha kopen? Vraag dan zeker naar de mogelijkheden bij een erkende Remeha-installateur actief in je buurt. Start je aanvraag hier!

remeha verwarmingsketel

 

Soorten Remeha verwarmingsketels

Of het nu  gaat om een renovatie of nieuwbouw, verwarmingsketels van Remeha vormen een oplossing voor elke mogelijke situatie. We zetten de belangrijkste types kort op een rij:

 

1. Gascondensatieketels van Remeha

Wil je je oude gasketel vervangen? Dan is een Remeha gascondensatieketel ongetwijfeld de meest budgetvriendelijke en praktische keuze. Je kan namelijk je radiatoren en leidingen gewoon behouden. Daarnaast heeft zo’n nieuwe gasketel een erg hoog rendement door de warmte uit de rookgassen te recupereren om je cv-water (en eventueel ook je sanitair water) voor te verwarmen.

Modellen: Calenta Ace, Avanta Ace, Tzerra Ace, …
Gemiddelde prijs: 2.500 à 5.000 euro (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

2. Hybride verwarmingsketels van Remeha

De hybride systemen van Remeha koppelen een condensatieketel (op gas of stookolie) aan een lucht-water warmtepomp. Zo’n intelligente installatie kiest altijd de meest voordelige energiebron. Het grootste deel van het jaar is dat elektriciteit met de warmtepomp. Is het heel erg koud buiten of is de warmtevraag erg groot? Dan kan de condensatieketel bijspringen. Zo koppel je een hoog rendement aan een ecologische installatie.

Modellen: Elga Ace, Calora Tower Gas Hybrid, Hera 3 E Hybrid, …
Gemiddelde prijs: 5.000 à 12.000 euro (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

3. Stookolieketels van Remeha

Remeha biedt ook condenserende stookolieketels aan. Let op: zulke verwarmingsketels zijn enkel nog toegestaan bij bestaande woningen zonder mogelijke gasaansluiting. Voor nieuwbouwwoningen zijn ze dus compleet verboden. Mag je nog zo’n ketel plaatsen? Dan is dit ook een budgetvriendelijke en efficiënte oplossing. Een condenserende mazoutketel haalt een goed rendement en de plaatsing gaat relatief snel.

Modellen: Calora Tower Oil, BOB, Hera Condens 3, …
Gemiddelde prijs: 7.500 euro (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

4. Warmtepompen van Remeha

Een warmtepomp is de meest duurzame en ecologische verwarmingsoplossing. Zo’n systeem haalt tot 80% van zijn geproduceerde warmte namelijk uit een omgevingsbron (buitenlucht, grondwater of aardbodem) en de overige 20% uit elektriciteit. Remeha is vooral gespecialiseerd in lucht-water warmtepompen en geothermische warmtepompen (water-water of grond-water).

Modellen: Eria Tower, Neptuna, Toros Pro, …
Gemiddelde prijs: 7.500 à 15.000 euro (excl. btw en incl. plaatsing). Ontvang vrijblijvend offertes.

 

Welke Remeha verwarmingsketel kies ik het best?

Dat hangt vooral af van jouw situatie en je budget. Heb je een gasaansluiting in je straat? Dan is je gasketel vervangen door een gascondensatieketel van Remeha de meest praktische oplossing. Gaat het om een ingrijpende energetische renovatie of nieuwbouw? Dan is een (hybride) warmtepomp het meest aangeraden.

Advies op maat nodig? Een erkende installateur analyseert jouw situatie en geeft je dan advies over de mogelijke verwarmingsketels die je kan plaatsen. Contacteer vrijblijvend meerdere professionals in je buurt via onze offerteservice.

 

Voordelen Remeha verwarmingsketel

Wil je een nieuwe verwarmingsketel plaatsen? Dan is kiezen voor een hoogwaardig merk als Remeha sowieso een goed idee. Zo kan je gegarandeerd rekenen op…

 • Lagere energiefactuur: met een nieuwe cv-ketel van Remeha ben je zeker van een optimaal rendement. Zo kunnen je stookkosten wel dalen met 35 à 50%. Zeker in tijden van stijgende energieprijzen is zo’n efficiënte verwarmingsoplossing belangrijker dan ooit.
 • Grote duurzaamheid: Remeha werkt enkel met kwaliteitsvolle onderdelen voor zijn verwarmingsketels. Zo ben je zeker van een ketel die lang meegaat, op voorwaarde dat je het onderhoud niet uit het oog verliest.
 • Oplossing voor elke situatie: gaat het om een gewone vervanging van je verwarmingsketel? Of wil je een volledig nieuwe cv-installatie laten plaatsen? Remeha biedt een verwarmingsketel op maat van elk project.
 • Goede garantieregeling: Remeha biedt goede garantietermijnen op zijn verwarmingsketels. Het gaat om 2 jaar garantie op alle onderdelen na plaatsing, maar op verschillende onderdelen bedraagt die termijn 5 à 10 jaar. Daarnaast heeft Remeha ook de GasLos-garantie. Verplicht de overheid je in de toekomst om gasloos te verwarmen? Dan krijg je met deze garantie tot € 1.000 korting op een duurzaam Remeha-systeem.
 • Uitstekende service na verkoop: Remeha is een Nederlandse fabrikant met ook een Belgische tak. Daardoor ben je zeker van een goede service na verkoop. Is er een probleem met je ketel? Wil je graag een onderhoudscontract afsluiten? Heb je een technische vraag? Dan ben je snel uit de nood geholpen dankzij jouw Remeha-installateur.

 

Remeha verwarmingsketels prijzen

De prijs van een Remeha verwarmingsketel hangt in eerste instantie af van het type. Daarnaast spelen uiteraard ook het vereiste vermogen, de moeilijkheidsgraad van de plaatsing, … een rol. Gemiddeld mag je rekenen op de volgende richtprijzen:

Type Remeha verwarmingsketelGemiddelde prijs (excl. btw, incl. plaatsing)
Gascondensatieketel€ 2.500 à 5.000
Hybride cv-ketel€ 5.000 à 12.000
Condenserende stookolieketel€ 7.500
Warmtepomp € 7.500 à 15.000

TIP: benieuwd naar een totaalprijs voor jouw project? Dan vergelijk je best de voorstellen van meerdere Remeha-installateurs in je buurt. Zo krijg je niet alleen zicht op die prijzen, maar ook op hun adviezen, werkwijzen en uitvoertermijnen. Start je aanvraag hier!

 

verwarmingsketel remeha

 

Voor nieuwbouw of renovatie?

Zoek je naar de meest geschikte, duurzame verwarmingsoplossing voor je nieuwbouwwoning? Of plan je een energetische renovatie van je huis? In beide gevallen kan je bij Remeha terecht voor een verwarmingsketel op maat. Een kort overzicht van de mogelijkheden:

 

1. Verwarmingsketel Remeha bij nieuwbouw

Sinds 2023 is minstens een hybride verwarmingssysteem verplicht bij nieuwbouwwoningen. Concreet moet je kiezen voor 1 van deze 2 opties:

 • Hybride cv-ketel: deze mix van een consensatieketel en een warmtepomp is iets budgetvriendelijker dan een aparte warmtepomp. Bovendien verwarm je je woning grotendeels met de warmtepomp dankzij de optimale isolatie van je woning. De cv-ketel springt enkel bij als het echt voordeliger is, bv. bij erg koud weer.
 • Warmtepomp: naast een hybride systeem kan je ook kiezen voor een full electric warmtepomp voor je nieuwbouw. Een lucht-water warmtepomp is een optie, maar je kan ook gaan voor een geothermische warmtepomp. Die laatste is duurder, maar haalt wel een beter rendement. Dat is te danken aan de constantere temperatuur van de aardwarmte.

 

2. Verwarmingsketel Remeha bij renovatie

Wil je een nieuwe cv-ketel plaatsen in het kader van een kleine of ingrijpende energetische renovatie? Dan heb je iets meer keuzemogelijkheden dan bij nieuwbouw:

 • Nieuwe verwarmingsketel plaatsen: bij een kleine renovatie is een nieuwe condensatieketel de meest eenvoudige en efficiënte oplossing. Let op: een condenserende mazoutketel is niet langer toegestaan als je een aardgasaansluiting in je straat hebt (of de mogelijkheid daartoe). Daarnaast is een ook hybride cv-ketel van Remeha een optie.
 • Verwarmingsketel uitbreiden: werkt je huidige cv-ketel nog naar behoren, maar wil je een duurzamere verwarmingsinstallatie? Dan kan je die ook nog uitbreiden met een lucht-water warmtepomp of zonneboiler van Remeha.
 • Volledig nieuwe cv-installatie: ga je voor een ingrijpende energetische renovatie? Dan combineer je de isolatiewerken en vloer- of wandverwarming best met een warmtepomp van Remeha. Zo haal je het beste rendement en bespaar je maximaal op je energiekosten.

 

TIP: vraag advies op maat aan een erkende installateur!

De meest aangewezen verwarmingsketel van Remeha kiezen doe je best in overleg met een ervaren installateur. Die vergelijkt met jou de mogelijkheden en helpt je bij het kiezen van de beste oplossing op maat van jouw situatie en wensen. Bovendien zorgt zo’n vakman ook voor een correcte plaatsing, een tijdig onderhoud, …

Vrijblijvend voorstellen vergelijken? Je kan contact opnemen met meerdere erkende installateurs in je buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs