Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verwarming-info.be Info & advies over de verschillende soorten verwarming.
header image
Verwarming-info.be

Isover gele glaswol is nu officieel groen

Als wereldleider in isolatie met glaswol investeert Isover continu in duurzaam bouwen. Het was al geweten dat glaswol van Isover een ecologisch materiaal is, aangezien het voor 75% uit gerecycleerd glas bestaat. Vandaag gaat Isover nog een stap verder. Zo maakt de onderneming nu de ecologische voetafdruk van haar isolatiematerialen bekend.
En daaruit blijkt, zwart op wit, dat gele Isover glaswol uiterst groen is. Verder reikt de isolatiespecialist met Multi-Comfort House een even duurzaam totaalconcept aan voor passief bouwen. En is Isover de concurrentie een innovatieve stap voor met een productgamma met de beste isolatiewaarde in de sector.

Bij duurzaam bouwen is het belangrijk om keuzes te maken op basis van objectieve, meetbare criteria. Want wat groen lijkt, is niet altijd groen. Bovendien moet je keuze geëvalueerd zijn op lange termijn, volgens het ‘cradle to cradle’-principe. Van de ontginning van de grondstoffen over productie en transport tot de volledige gebruiksfase en de verwerking tot afval of recyclage achteraf.

Isover beschikt nu ook over de ecologische voetafdruk van haar isolatiematerialen. Zo zijn er levenscyclusanalyses (LCA) opgesteld, die per product de impact op het milieu en op de maatschappij wetenschappelijk meten. Met verrassende resultaten tot gevolg. Zo kan de Isover glaswol bijvoorbeeld een nog betere LCA voorleggen dan Isover hennepwol, een plantaardig alternatief.

De levenscyclusanalyses die Isover beschikbaar stelt, zijn gebaseerd op de geldende normen, gecontroleerd door een externe instantie (ECOBILAN, een divisie van PriceWaterhouseCoopers) én geldend voor de volledige levenscyclus van het product.

Duurzaam bouwen betekent gebruikmaken van performante producten. Een isolatiemateriaal moet in de eerste plaats goed isoleren. Isover glaswol zorgt niet alleen voor thermisch comfort, maar ook voor akoestisch en brandveilig comfort. Bovendien is glaswol een zeer economische oplossing. Dikke isolatiepakketten blijven betaalbaar.

Als het gaat over prestaties, kan Isover met Multimax 30, een glaswolplaat voor muren en gevels, in zijn segment de beste isolatiewaarde voorleggen. De lambda-waarde van Isover Multimax 30 bedraagt 0,030 W/m.K – een absoluut record, met concurrerende waardes van 0,032 à 0,034. Door nieuwe vervezelingstechnieken is de nieuwe generatie glaswol ook zachter en comfortabeler om te plaatsten.

De CO2 uitstoot reduceren met bijna 90% vergeleken met een traditionele nieuwbouw? Je verbruik van aardgas of stookolie op jaarbasis beperken tot 1,5 kubiek per vierkante meter vloeroppervlakte? Het is verre van fictie met het passiefhuisconcept van Isover. Zo is het Multi-Comfort House een betaalbaar totaalconcept voor wie passief of energiezuinig wil bouwen.

Isover is met het Multi-Comfort House aanwezig op PassiveHouse 2009 van 11 tot 13 september 2009 in Tour & Taxis, Brussel. Samen met het Passiefhuis Platform en Wienerberger organiseert Isover de Massief Passief wedstrijd. De winnaar ontvangt voor 5.000 euro aan keramische snelbouwstenen en Isover isolatiemateriaal.
Isover glaswol bestaat voor 75% uit gerecycleerd afvalglas. De rest van de grondstoffen zijn voornamelijk zand en kalk, natuurlijke en onuitputtelijke grondstoffen. Glaswol is herbruikbaar en volledig recycleerbaar. Op het vlak van rendement kan Isover sprekende cijfers voorleggen. 1 kubieke meter grondstof levert 150 kubieke meter glaswol, 1 glazen fles levert 1,5 vierkante meter isolatie. Met een levenscyclus van 50 jaar wordt de energie om glaswol te produceren maar liefst 225 keer teruggewonnen.

Ook in de productie wordt het duurzame gedachtegoed maximaal doorgetrokken. In enkele jaren tijd werd het energieverbruik voor productie met 20% verminderd. Deze zomer investeerde Isover in een nieuwe energiezuinige glasoven die nog eens voor 6% reductie in het energieverbruik zorgt. De laatste jaren slaagde Isover er ook al in om het productieafval te reduceren tot minder dan 1%. Verder herbruikt de productie-eenheid het koelwater van een naburig productiebedrijf, waardoor jaarlijks 80.000 kubieke meter grondwater bespaard wordt.

 

Offertes voor isolatiewerken ontvangen?

Kies voor een isolatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele isolatiespecialisten