Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verwarming-info.be Info & advies over de verschillende soorten verwarming.
header image
Verwarming-info.be

Bosch verwarmingsketel

Ben je op zoek naar een nieuwe verwarmingsketel? Dan is Bosch zeker een goede optie. Als betrouwbare fabrikant van verwarmingsketels biedt Bosch een oplossing voor alle mogelijke situaties. Hoeveel kost een cv-ketel van Bosch? Wat zijn de voordelen? Welk model kies je best? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Soorten Bosch verwarmingsketels
Voordelen Bosch verwarmingsketels
Bosch verwarmingsketel prijzen
Voor nieuwbouw of renovatie?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Wat is Bosch?

Robert Bosch opende in 1886 een werkplaats voor fijne mechaniek en elektrotechniek in Stuttgart. Doorheen de jaren breidde zijn zaak uit en ontwikkelde het zich tot het internationale bedrijf dat we vandaag kennen. Bosch nam intussen heel wat bedrijven over, zoals het bekende merk van verwarmingsinstallaties Junkers. Vandaag is Bosch vooral bekend voor zijn huishoudelektro, gereedschap en verwarmingsketels.

Wil je graag een Bosch verwarmingsketel? Vraag dan vrijblijvend en gratis meerdere offertes aan bij een Bosch-installateur bij jou in de buurt. Start je aanvraag hier!

bosch verwarmingsketel installateur

 

Soorten Bosch verwarmingsketels

Bosch biedt verschillende soorten verwarmingsketels aan. We zetten ze even voor jou op een rijtje:

 

1. Bosch cv-ketels

Bosch heeft een uitgebreid aanbod aan gascondensatieketels. Daarnaast bieden ze ook de elektrische verwarmingsketel Tronic Heat 3500 aan. Een gascondensatieketel is energiezuiniger dan een oude gasketel. Bovendien heeft het een hoog rendement en is het erg compact. Een elektrische verwarmingsketel heeft ook een hoog rendement, is gemakkelijk te installeren en is ietsje goedkoper. Let op: om het stroomverbruik te beperken, is zo’n elektrische ketel enkel geschikt in kleine, goed geïsoleerde woningen (bv. appartement).

Modellen: Condens 8700iW, Condens 7000iW, CerapurMaxx, Suprapur K(S)BR, …

 

2. Bosch hybride cv-ketels

Een hybride ketel is een combinatie van een warmtepomp en een condensatieketel op gas of stookolie. Het systeem kiest zelf de meest rendabele energiebron. Meestal verwarm je met je warmtepomp en wanneer nodig springt de condensatieketel bij. Op die manier heb je een lagere energiefactuur en een lagere CO2-uitstoot.

Modellen: Compress 3400i AWS ORB, Compress 6000 AWB, Compress 7400i AW ORB, …

 

3. Bosch warmtepompen

Een warmtepomp onttrekt warmte aan de lucht, de bodem of het grondwater en geeft die af aan je woning. Het is een energiezuinig en ecologisch systeem. Bovendien komt het op lange termijn goedkoper uit dan cv-ketels op gas of mazout. Warmtepompen werken het beste in combinatie met lage temperatuurverwarming zoals vloerverwarming en bij goed geïsoleerde woningen. Bosch heeft een aantal modellen lucht-water warmtepompen. In de categorie bodem-water warmtepompen heb je het model Compress 7800i LW.

Modellen lucht-water: Compress 7400i AW, Compress 3400i AWS, Compress 3000, …

 

Welk type Bosch verwarmingsketel kies ik het best?

Het is belangrijk om voor de juiste verwarmingsketel te kiezen in jouw situatie. Als je bv. een beperkt budget hebt, is je huidige gasketel vervangen door een gascondensatieketel de beste optie. Plan je echter een grote energetische renovatie van je woning? Dan ga je beter voor een (hybride) warmtepomp.

Hulp nodig bij het kiezen van de juiste verwarmingsketel?  Vraag dan advies bij een erkende cv-installateur. Ontvang hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes op maat!

 

Voordelen Bosch verwarmingsketel

Bosch is niet voor niets een wereldwijd bekend merk. Een verwarmingsketel van Bosch heeft dan ook tal van voordelen. We sommen ze even op:

 • Lager energieverbruik: cv-ketels van Bosch hebben een hoog rendement en zijn dus de investering waard om het verschil te merken op je energiefactuur.
 • Langere levensduur: Bosch verkoopt toestellen waarop je kan vertrouwen. Hun cv-ketels zijn zo geprogrammeerd dat je ze kan combineren met warmtepompen voor een nog energiezuiniger verbruik en een langere levensduur.
 • Milieuvriendelijkheid: Bosch biedt verschillende soorten cv-ketels aan en heeft dus steeds de meest milieuvriendelijke en duurzame optie voor jouw situatie.
 • Garantieregeling: vraag bij je installateur naar het Onderdelen Garantieplan voor een condensatieketel om je garantie te verlengen met 5 tot 10 jaar. Ook bij een warmtepomp kan je 3 jaar extra garantie krijgen.
 • Service na verkoop: Bosch biedt een uitstekende service na verkoop. Je kan er gemakkelijk een onderhoud van je verwarmingsketel inplannen of zelfs een onderhoudscontract aangaan. Vraag daar dus zeker naar bij je Bosch verwarmingsinstallateur.

 

Bosch verwarmingsketel prijzen

De prijs speelt natuurlijk een belangrijke rol in de keuze voor een Bosch-verwarmingsketel. Hieronder vind je een kort overzicht:

Soort Bosch verwarmingsketelPrijs ketel of warmtepomp apart (excl. btw en incl. plaatsing)Prijs volledige cv-installatie (excl. btw en incl. plaatsing)
Gascondensatieketel€ 2.000 - 5.500€ 3.000 - 8.000
Hybride cv-ketel€ 5.000 - 7.000€ 7.000 - 11.000
Warmtepomp€ 2.500 - 24.000€ 4.500 - 35.000

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. De uiteindelijke kosten verschillen ook van installateur tot installateur. Wil je gericht modellen en prijzen vergelijken? Ontvang dan hier gratis en vrijblijvend meerdere offertes op maat!

 

verwarmingsketel bosch pomp

 

Voor nieuwbouw of renovatie?

Naar aanleiding van de Europese klimaatdoelstellingen wil de Vlaamse regering verwarmingsketels op fossiele brandstoffen uitfaseren. Daarom is het belangrijk dat je goed nagaat welke opties  er nog zijn voor jouw situatie. We zetten de mogelijkheden even op een rijtje:

 

1. Verwarmingsketel Bosch bij nieuwbouw

Om onze klimaatdoelstellingen te halen, verbiedt de Vlaamse regering de meest vervuilende verwarmingssystemen voor nieuwbouwwoningen. Je hebt nog 2 opties:

 • Warmtepomp: in deze categorie kies je tussen een lucht-water warmtepomp of een bodem-water warmtepomp. Voor die laatste betaal je meer, maar een dergelijke warmtepomp heeft wel een hoger rendement vanwege de meer constante temperatuur van de aardwarmte.
 • Hybride cv-ketel: daarnaast heb je ook een hybride systeem. Dat is een mix van een condensatieketel en een warmtepomp. Dat is ietsje goedkoper en je verwarmt je woning op de meest optimale manier. De warmtepomp doet namelijk het meeste werk en de cv-ketel springt enkel bij als het echt nodig is.

 

2. Verwarmingsketel Bosch bij renovatie

Bij een renovatie heb je meer mogelijkheden dan bij nieuwbouw. Hieronder vind je ze even opgesomd:

 • Nieuwe verwarmingsketel plaatsen: een condensatieketel is de gemakkelijkste en efficiëntste oplossing voor een kleine renovatie. Hou er alleen rekening mee dat een condenserende mazoutketel niet meer toegestaan is als je een aardgasaansluiting in je straat hebt.
 • Verwarmingsketel uitbreiden: een andere optie is je huidige verwarmingsketel uitbreiden om je installatie duurzamer te maken. Dat kan met een warmtepomp of zonneboiler.
 • Nieuwe cv-installatie: als je voor een ingrijpende energetische renovatie gaat, is het mogelijk om een nieuwe cv-installatie te plaatsen met een warmtepomp van Bosch.

 

TIP: ontvang gratis advies van een erkende installateur!

Bosch heeft verschillende opties als het gaat over verwarmingsketels. Gascondensatieketels, elektrische verwarmingsinstallaties, hybride cv-ketels, warmtepompen… Wat is nu de beste keuze in jouw situatie? Op zoek naar kwaliteitsvol advies op maat? Dan kies je best voor een erkende installateur bij jou in de buurt. Start hieronder je gratis en vrijblijvende aanvraag voor meerdere offertes:

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs