Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verwarming-info.be Info & advies over de verschillende soorten verwarming.
header image
Verwarming-info.be

Verwarmingsketel merken

Laat je een nieuwbouw plaatsen? Of is je huidige cv-ketel aan vervanging toe? Bij het kiezen van een nieuwe verwarmingsketel moet je rekening houden met verschillende factoren: het type ketel, het vereiste vermogen, … Een andere belangrijke keuzefactor is het merk van je cv-ketel. Uit welke verwarmingsketel merken kan je kiezen? En wat zijn de mogelijkheden per fabrikant? We lichten enkele grote merken van ketels uit het aanbod!

Ga snel naar:
Overzicht verwarmingsketel merken
Verwarmingsketel prijzen
Welk merk cv-ketel kiezen?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Hoe kies ik de beste verwarmingsketel voor mijn woning?

Er bestaan verschillende hoogwaardige merken van verwarmingsketels. Die fabrikant is echter niet de enige garantie op een energiezuinige cv-ketel op jouw maat met een optimaal rendement. Wil je zeker zijn van de beste verwarmingsketel voor je woning? Hou dan ook rekening met de volgende elementen:

  • Type verwarmingsketel: bij het vernieuwen van je cv-ketel heb je verschillende opties. Je kan het budgetvriendelijk houden door je gasketel te vervangen door een nieuwe gascondensatieketel, maar ook een hybride warmtepomp is een interessante optie. Ga je voor een ingrijpende energetische renovatie? Dan denk je best ook na over de mogelijkheid van een volledig elektrische warmtepomp.
  • Wetgeving: bij het kiezen van een nieuwe ketel hou je best ook de maatregelen van de Vlaamse overheid in je achterhoofd. Bij nieuwbouw zijn (hybride) warmtepompen bv. verplicht sinds 2023. En een condenserende mazoutketel mag je enkel nog plaatsen ter vervanging van je oude stookolieketel als er geen gasaansluiting in je straat ligt.
  • Budget: uiteraard speelt het budget ook een rol bij je keuze voor een verwarmingsketel. Zo is een gascondensatieketel flink goedkoper dan een (hybride) warmtepomp. Bovendien moet je met zo’n nieuwe gasketel ook je leidingen en radiatoren niet vervangen. Heb je voldoende budget? Dan is investeren in hernieuwbare energie met een warmtepomp of pelletketel sowieso een duurzamere en meer toekomstbestendige keuze.
  • Erkende cv-installateur: ongeacht het type ketel werk je best samen met een cv-installateur die erkend is door de Vlaamse overheid. Zo ben je zeker van een correcte plaatsing en een optimaal rendement. Zo’n installateur is ook de expert bij uitstek voor het onderhoud van je cv-ketel.
  • Vermogen op maat: wil je zo energiezuinig mogelijk verwarmen met je nieuwe ketel? Dan is het essentieel om het meest aangewezen vermogen te laten berekenen door een gespecialiseerde cv-installateur. Die houdt rekening met de isolatiegraad van je woning, de grootte van de ruimtes, …
  • Huidige cv-installatie: wil je geen lage temperatuur verwarming plaatsen? Dan is een volledig elektrische warmtepomp geen optie en kies je beter voor een nieuwe gasketel, pelletketel of een hybride warmtepomp. Heb je wel al geïnvesteerd in bv. vloerverwarming? Dan is een lucht-water warmtepomp wel ideaal.

Hoe ben ik zeker van de juiste keuze? Door verschillende voorstellen aan te vragen bij erkende verwarmingsinstallateurs actief in je buurt. Zo kan je hun adviezen en prijzen vergelijken, krijg je een helder beeld van je mogelijkheden, … Op die manier maak je gegarandeerd slimme keuzes tegen een correcte prijs. Vraag vrijblijvend voorstellen aan bij erkende cv-installateurs in je buurt!

verwarmingsketel merken

 

Overzicht verwarmingsketel merken

Heel wat fabrikanten brengen kwalitatieve cv-ketels op de markt. Uit welke verwarmingsketel merken kan je allemaal kiezen? Enkele courante ketel merken op een rij:

 

1. Remeha verwarmingsketel

De Nederlandse firma Remeha is opgericht in 1935 in Apeldoorn. Deze fabrikant heeft ook een Belgische tak in Wommelgem en biedt verschillende verwarmingsoplossingen aan. Zo zijn er meerdere gascondensatieketels van Remeha, maar je kan ook kiezen voor een hybride of volledig elektrische warmtepomp van dit merk. Bovendien geniet je ook van een goede garantieregeling en een uitstekende service na verkoop.

Modellen: Calenta Ace, Elga Ace, Eria Tower, …

 

2. Vaillant verwarmingsketel

Dit Duitse merk gaat terug tot maar liefst 1874. En tot op vandaag is Vaillant nog altijd 1 van de marktleiders op vlak van verwarmingstechnologie. We kennen deze fabrikant in de eerste plaats van zijn verschillende types warmtepompen (voor zowel renovatie als nieuwbouw). Maar Vaillant produceert en ontwikkelt ook meerdere gascondensatieketels van topkwaliteit (zowel wand- als vloerketels).

Modellen: ecoTEC plus, auroCOMPACT, flexo THERM, …

 

3. Viessmann verwarmingsketel

Viessmann is een Duits familiebedrijf dat het licht zag in 1917. Ondertussen heeft deze multinational maar liefst 22 productievestigingen in 11 landen. Deze fabrikant biedt innovatieve verwarmingstechnologieën aan voor zowel particulieren, bedrijven als gemeentes. Met de gascondensatieketels van Viessmann haal je een uitstekend rendement, maar deze firma heeft ook verschillende types warmtepompen in zijn gamma.

Modellen: Vitocal 150-A, Vitocal 222-S, Vitodens 222-F, …

 

4. ATAG verwarmingsketel

ATAG is een Nederlands merk dat al meer dan 70 jaar inzet op energiezuinige verwarmingsoplossingen met een hoog rendement. Kies je voor een condensatieketel van ATAG? Dan kan je daar in een latere fase eventueel nog een warmtepomp op aansluiten om een hybride installatie te creëren. Maar natuurlijk kan je ook onmiddellijk kiezen voor een (hybride) warmtepomp of een zonneboilercombi van ATAG.

Modellen: P20C, Energion M Hybrid, ATAG M COMPACT 4, …

 

5. Intergas verwarmingsketel

Het Nederlandse merk Intergas is opgericht in 1939 als machinefabriek. Tegen 2008 produceerde deze fabrikant jaarlijks al 100.000 cv-ketels en breidde het bedrijf ook uit naar het Verenigd Koninkrijk. De nieuwste condensatieketels van Intergas halen een optimaal rendement.

Modellen: XTREME 36, XOURCE, HRECO, …

 

Vergelijken loont: vraag voorstellen aan bij meerdere cv-installateurs!

Wat is nu voor jou de meest aangewezen verwarmingsketel? Dat hangt vooral af van jouw woning, je budget en je persoonlijke wensen. Daarom vraag je best meerdere offertes aan bij cv-installateurs actief in je buurt. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden voor jouw situatie, kan je gericht prijzen en adviezen vergelijken, …

Vrijblijvend verwarmingsinstallateurs vergelijken? We brengen je graag in contact met meerdere erkende cv-installateurs actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Verwarmingsketel prijzen

De kosten voor jouw nieuwe verwarmingsketel hangen in de eerste plaats af van het type: ga je voor een nieuwe condensatieketel of eerder voor een biomassaketel of een warmtepomp? Daarnaast spelen uiteraard ook het vermogen, de plaatsingskosten en het ketel merk een rol. Een kort overzicht van de richtprijzen per type verwarmingsketel:

Soort verwarmingsketel
Verwarmingsketel prijs
(incl. btw en excl. plaatsing)
Prijs verbruik
Condensatieketel
Gemiddeld € 2.500 - € 5.000
Zeer goed
Hybride warmtepomp
Gemiddeld € 4.000 - € 10.000
Zeer goed
Biomassaketel (bv. pellets)
Gemiddeld € 5.000 - € 20.000
Zeer goed
Warmtepomp
Gemiddeld € 7.500 - € 25.000
Uitmuntend
Zonneboilercombi
Gemiddeld € 4.000 - € 6.000
Uitmuntend

LET OP: bij deze richtprijzen moet je ook nog de installatiekosten rekenen. Die hangen af van de moeilijkheidsgraad van de plaatsing en ook van de installateur. Daarom vraag je best meerdere voorstellen aan bij cv-installateurs in je buurt. Zo kan je gericht alle kostenposten vergelijken. Start je aanvraag hier!

 

gasketel merken

 

CONCLUSIE: welk merk cv-ketel kiezen?

Er bestaan tal van kwalitatieve verwarmingsketel merken, gasketel merken, … Er is dus niet zoiets als het beste merk voor een cv-ketel. Met de bovenstaande fabrikanten zit je sowieso goed qua kwaliteit en rendement. Het komt er dus vooral op aan om voorstellen van meerdere cv-installateurs te vergelijken. Zo kan je niet alleen cv-ketel merken, maar ook prijzen, adviezen, werkwijzen, … naast elkaar leggen. Dat biedt nog altijd de beste garantie op een doordachte keuze tegen een correcte prijs.

Gratis en vrijblijvend voorstellen vergelijken? Vul dan het onderstaande offerteformulier in en ontvang vrijblijvend advies en prijsvoorstellen op maat bij verschillende erkende installateurs actief in je buurt:

 

Offertes voor centrale verwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs