Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verwarming-info.be Info & advies over de verschillende soorten verwarming.
header image
Verwarming-info.be

Ventilatie dmv afvoersysteem : snelle werking

Afzuigventilators worden geplaatst in vochtige plaatsen waar een snelle afvoer van vochtige lucht gewenst is. Ze kunnen ofwel manueel ofwel automatisch bediend worden. De ventilators kunnen gemonteerd worden in een venster, in het plafond, of in de muur en de vochtige lucht zal rechtstreeks naar buiten afgevoerd worden. De afgevoerde lucht wordt vervangen door verse lucht die aangevoerd zal worden langs verluchtingsroosters. Door alle binnendeuren in de woning aan de onderzijde te voorzien van een verluchtingsrooster kan men er voor zorgen dat de verse lucht ongehinderd in alle kamers kan komen.

Men moet er op letten dat de afzuigventilators geen “trok” in de woning veroorzaken. Ventilators die zich in dezelfde ruimte bevinden als verwarmingstoestellen met een open vlam zoals gas-, stookolie-, hout-, en kolenkachels, en gasgeisers, kunnen de werking van deze toestellen nadelig beinvloeden. Bij een te grote luchtafvoer langs de afzuigventilator kan het zijn dat men langs de schoorsteen van de verwarmingstoestellen giftige gassen in de woning trekt.

De meest eenvoudige manier om deze ventilators te bedienen is door ze manueel aan en uit te zetten door middel van een schakelaar. Ze kunnen echter ook uitgerust worden met een sensor die er voor zorgt dat de ventilator automatisch aan- en uitgezet zal worden wanneer dit nodig is. Bij dit systeem kan het echter gebeuren dat de ventilator nodeloos aangezet wordt, zoals bij warm en vochtig weer.

Bij de installatie van een dergelijk systeem moet men er voor zorgen dat de afvoerkanalen zo recht mogelijk zijn en niet langer dan noodzakelijk zijn. De roosters en ventilators moeten goed vastgezet worden zodat er geen vochtige lucht in de woning kan komen. De sensoren die de hoeveelheid vochtigheid in de lucht meten moeten op de juiste locatie geplaatst worden zodat de ventilators op het juiste moment in werking treden. De ventilators moeten regelmatig ontdaan worden van stof en vetresten.

Voordelen:
– Dit systeem kan eenvoudig geintegreerd worden in een nieuwbouwwoning
– Ook geschikt voor de renovatie van een bestaande woning
– Eenvoudig te installeren en te onderhouden
– Vervuilde en/of vochtige lucht kan snel afgevoerd worden

Nadelen:
– Geluid van werkende ventilators
– Moet zonder sensor manueel aangezet worden

 

Offertes voor ventilatie ontvangen

Kies voor een ventilatiespecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Professionele ventilatiespecialisten