Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Verwarming-info.be Info & advies over de verschillende soorten verwarming.
header image
Verwarming-info.be

Verwarmen met elektrische radiatoren

Elektrische radiatoren zijn geschikt voor zowel hoofd-als bijverwarming. Ze zijn makkelijk te installeren, zijn onderhoudsvriendelijk en produceren snel veel warmte. Meer over de mogelijkheden, eigenschappen en prijs van de elektrische radiator ontdek je hier.

Ga snel naar: Elektrische radiator als hoofd- of bijverwarming?VoordelenPrijsBedieningUitvoeringenDHZ of vakman inschakelen?

 

 

Elektrische radiator als hoofd- of bijverwarming

Een elektrische radiator werkt, zoals de naam het zegt, op elektriciteit. In de radiator zit een elektrische weerstand die een interne vloeistof opwarmt. Op die manier wordt een aangename en gelijkmatige stralingswarmte afgegeven.

 

1. Elektrische radiator als bijverwarming

Radiatoren op elektriciteit worden vooral gebruikt als bijverwarming. Het is dan ook de ideale oplossing als een aansluiting voor centrale verwarming niet mogelijk is of voor ruimtes die niet constant verwarmd moeten worden. Denk maar aan het toilet, de badkamer, het bureau, … De radiator wordt dan rechtstreeks aangesloten op het elektriciteitsnet.

TIP: Voor gebruik als bijverwarming kies je best voor een elektrische radiator met een hoog vermogen. Zo ben je verzekerd van een snelle opwarming.

Benieuwd naar advies en een prijs op maat voor elektrische radiatoren als bijverwarming? Vrijblijvend offertes aanvragen bij erkende vakmannen kan via de offertepagina.

 

2. Elektrische radiator als hoofdverwarming

Het is eveneens mogelijk om elektrische radiatoren als hoofdverwarming / centrale verwarming te gebruiken. Het grote voordeel is dat de installatie vrij eenvoudig is. Een netwerk van verwarmingsbuizen aanleggen is namelijk niet nodig. De centrale verwarming op elektriciteit kan je dan, net zoals andere centrale verwarmingssystemen, aansturen met een thermostaat zodat je energiezuinig kan verwarmen. Het is zelf mogelijk om via apps alles met de tablet of smartphone te bedienen.

Voor de klassieke elektrische radiatoren met een centraal gestuurd systeem betaal je gemiddeld €450 per stuk. Je kan ook kiezen voor elektrische radiatoren met accumulatie. Deze werken volgens het accumulatieprincipe. Daarbij wordt de warmte, onder het voordelige nachttarief, ’s nachts opgewekt en opgeslagen. Overdag wordt die warmte geleidelijk terug afgegeven aan de ruimte. Elektrische radiatoren met accumulatie zijn wat duurder in aankoop dan de klassieke variant. Dankzij het nachttarief kan je dan wel op kosten besparen.

Benieuwd naar advies en een prijs op maat voor elektrische radiatoren als hoofdverwarming? Vrijblijvend offertes aanvragen bij erkende vakmannen kan via de offertepagina.

 

Welke voordelen heeft het te bieden?

Verwarmen met elektrische radiatoren biedt enkel interessante voordelen:

 • Eenvoudig te installeren
 • Lage aankoopkosten
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Lange levensduur
 • Veel warmte op korte tijd
 • Netwerk met verwarmingsbuizen aanleggen is niet nodig
 • Geen risico op lekkages in verwarmingsbuizen

 

Elektrische radiatoren prijs

De prijzen van elektrische radiatoren zijn vooral afhankelijk van het vermogen, de afmetingen en de uitvoering. Gemiddeld schommelen de prijzen tussen de €300 en €1.100. Enkele voorbeelden:

Elektrische radiator met vlak voorpaneel – geïntegreerde bediening – 30cm x 50cm x 51cm – 500W: ± €562
Elektrische radiator badkamer met buizen – geïntegreerde bediening – 55cm x 50cm x 64cm – 300W: ± €445
Elektrische radiator met vlakke buizen – thermostaat – 113cm x 45cm x 125cm – 500W: ± €800

 

Benieuwd naar advies en een prijs op maat voor elektrische radiatoren? Vrijblijvend offertes op maat aanvragen bij erkende vakmannen kan via de offertepagina.

 

elektrische radiator badkamer

Bediening van een elektrische radiator

Sommige elektrische radiatoren moet je aanzetten via een schakelaar, andere werken via een thermostaat of afstandsbediening of kunnen digitaal worden aangestuurd. Liever intelligente elektrische radiatoren die zichzelf uitschakelen als er bijvoorbeeld een raam openstaat? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

 

Uitvoeringen elektrische radiatoren

Een elektrische radiator is mogelijk in verschillende formaten, kleuren, modellen en vermogens. Binnen het assortiment radiatoren op elektriciteit zijn er zowel staande en mobiele modellen als modellen met muurbevestiging beschikbaar.

Ook op vlak van design is er keuze. Een elektrische paneelradiator bijvoorbeeld is erg populair. Deze hebben een vlakke voorzijde en ogen dus erg strak. Gemiddeld betaal je hiervoor een prijs vanaf €250.

Elektrische radiatoren zijn vooral populair voor gebruik in badkamers. Daar kiest men vaak voor elektrische buisradiatoren. Deze zogenaamde elektrische handdoekradiator verwarmt niet alleen jouw badkamer, het is ook heel makkelijk om handdoeken te laten opdrogen of voorverwarmen. Let wel, zo’n elektrische handdoekdroger heeft een lager vermogen dan een elektrische paneelradiator. Je hebt dus een groter model nodig om dezelfde hoeveelheid warmte op te wekken. Gemiddeld kunnen de prijzen variëren tussen de €300 en €1.000.

 

Elektrische radiator plaatsen: DHZ of vakman inschakelen?

Om jezelf te verzekeren van kwaliteit op lang termijn doe je er goed aan een professional in te schakelen om jouw elektrische radiatoren te plaatsen. Deze hebben de nodige kennis en ervaring om jou het juiste advies te geven en alles correct te plaatsen. Zo voorkom je problemen en extra kosten achteraf als gevolg van een foutieve plaatsing.

TIP: Vergelijk prijsvoorstellen van verschillende aanbieders. Zo kan je makkelijk prijzen, termijnen, adviezen, … vergelijken en kies je het aanbod dat het beste past bij jouw specifieke wensen en situatie. Vrijblijvend offertes aanvragen bij erkende vakmannen uit jouw regio kan via onderstaand offerteformulier.

 

Offertes voor elektrische verwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs